[]

Metalden elektronik müziğe geçen bozmuş mu olur ?

Yaş 30 son 1,5 seneye kadar elektronik müzikten haz etmeyen "popüler müzik" olarak gören ben şimdi çatır çatır dinliyorum. James hetfeild, dave mustaine, bruce dickinson, brian johnson, ozzy osbourne görecek bilecek diye korkuyorum ama yapacak bir şey yok.
Umarım justin den falan da hoşlanmam.

Var mı böyle bir anda tarz değiştiren?

 
12-17 yaş arası metalciydim, elektroniği çok saçma buluyodum. "o ne abi yea, müzik bile değil yea, ruhsuz yea" diyordum. şimdi sabah akşam elektronik dinliyom, gayet memnunum.

ne hoşuna gidiyosa onu dinle abi. ben şu an canım istese yine metalika dinlerim. istemiyorum ama. istese dinlerim. heç de bi şey olmaz. şahsen elektronik müziği çok daha fazla seviyorum ben. gerçi artık müzik öyle bir hale geldi ki kategorizasyon manyağı olduk. şimdi ben nitzer ebb dicem, die krupps dicem, eisenfunk dicem birisi çıkıp "hmm onlar elektronik değil, elektro tekno şapşik progressive cnm ;))" dicek. ama ebm'dir endüstriyeldir seviyorum ben bunları çok.
  • der meister  (13.01.16 15:15:19) 
Ben de aynı şekilde gidip sonra Infected Mushroom ile elektronik müziğe geçmiştim ve sonucunda kız arkadaşımla Murat Dalkılıç halk konserine falan gittik 2-3 sene sonra. Böyle yani


  • roket adam  (13.01.16 15:22:48) 
"metali anlamamışsın" diyen cevap hariç diğerlerine katılıyorum.
Bence bu geçişi kaçınılmaz görüyorsan, darkpsy gibi metale yakın türlere yönelmeni tavsiye ederim.

  • theli  (13.01.16 15:42:12) 
gerçek nedeni gg olmayacaksa şu: eskiden metalci gençlik kendini yeşil bir maddeye vuruyordu. artık çeşit çeşit bonibon şekerler ortaya çıkınca şekerin kafasının metal ile gitmediği durum oluştu ve aynı sertliği içeren ve o kafaya da uyan elektronik e geçiş oldu. eskiden black ve death metalden başka bir şey dinlemeyen metalci arkadaşlarımın büyük çoğunluğu şimdi trance dj i falan oldular. bi ben mal gibi hala tool falan dinliyorum :D


  • faaip de oiad  (13.01.16 16:14:22 ~ 16:14:56) 
lars ulrich diye bi yavuşak var mesela en son oasis dinliyodu. :)

metal müzik camiasında böyle bi tarikat havası vardır o yüzden başka türlere meyledenlere hoş gözle bakılmaz ama insan doğası gereği sıkılgandır yeni arayışlara girebilir öyle olmasa hala dede efendi dinliyor olurduk. :P
  • thalamus  (13.01.16 16:47:57) 
yılların metalcisiyim o kadar güzel elektronik müzikler keşfettim ki hayran kaldım. ama benimki geçiş değil. ruh halime göre elektronik de dinliyorum death metal de.

bence türlerine göre müzikten ziyade iyi müzik kötü müzik vardır. m j mesela pop'un kralı ve her albümünü zevkle dinlerim. kendimizi kalıplara sokmanın lüzumu yok. ne beğeniyorsan onu dinle.
  • halitkin  (13.01.16 16:49:02) 
Yapmayin yahu, müzik zevki bu. Din falan degil, bu kadar büyütmeyelim. Dun onu dinlersiniz bugun de bunu. Dini inanc, siyasi dava vs den vazgecmek gubi algilamanin anlami yok.


  • stavro  (14.01.16 12:46:11) 
39 yaşındayım. ana türlerim hala rock/metal, ama elektronik dahil diğer türleri de dinliyorum. elektronik olarak ama daha çok kraftwerk, depeche mode gibi şeyleri dinliyorum, vokalsiz duptıs çok bayık geliyor. psy trance dahil hepsine de girdim, ama özellikle progressive rock/metal sevdiğim için trance gibi türler beni doyurmuyor. shpongle'ın bayağı hastası oldum ama bi tek.

ancak bir anda tarz değiştirme olmadı bende, rock/metal hep 1. planda oldu, "once a rocker always a rocker" hesabı. eskiden beraber çaldığımız falan bazı arkadaşlarım "artık metal kaldıramıyorum, elektronik dinliyorum" diyince kızmıyorum ama sadece üzülüyorum biraz. çünkü bizim arkadaş olmamızı sağlayan zaten metal müzikti, benim neredeyse bütün kalıcı arkadaşlıklarım metal yoldaşlığı sayesinde oldu. belki yalnız hissettiriyor kendimi eski arkadaşların "davadan dönmesi". :) ama kafa kaldırmıyorsa artık yapacak bir şey yok tabii. bende de nasıl kafa varsa artık, hala bu yaşta büyük zevkle morbid angel, carcass falan bile dinliyorum. ölene kadar da devam sanırım.
  • gezgin rocker  (14.01.16 20:24:42 ~ 20:32:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.