[]

yine orta kulak iltihabı

evet bizim sıpa (3.5 yaş) üçüncü kere orta kulak iltihabı oluyor. yine kavga dövüş antibiyotik içirme günleri geri geliyor. bu orta kulak iltihabı olmasının da en büyük nedeni bizim sıpanın inadı.

şimdi doktor dedi ki orta kulak iltihabı dediğin şey, burundaki sümükler birikir birikir, östaki borusu yoluyla orta kulağa dolup kulak zarına içeriden baskı yapar. en birinci önleme yolu burun ve geniz yollarını temizleyeceksin. burnunu sümkürecek yani çocuk. ilari safhalarda kulak zarına ufak bir delik açıp oraya tüp takılarak iltihabın dışarı akması sağlanıyor dedi.

bizim sıpa sümkürmüyor. inatçı. hörüll hörüll diye nefes alıyor ama zor şey azıcık sümkürtüyoruz. serum fizyolojik? aman allah evde savaş çıkıyor, mümkün değil burnuna damlatmak. burnuna hortum sokup emmeli aletler falan hayal ötesi.

antibiyotik kullanıyoruz geçiyor, iki aya kalmadan burun yine doluyor, yine iltihap. şu burnunu bi temizlese rahat edecek. illa tüp mü takılsın yani.

var mı önerebileceğiniz burun temizleme yolu? kadir tuğcu isimli meşhur çocuk doktoru, internet sitesinde ilaca antibiyotiğe bile gerek olmadığını, orta kulak iltihabı durumunda iliadin pediatrik damla kullanmanın yeterli olacağını söylüyor. kreş doktoru sadece antibiyotik yazdı ama bunu da alıp kullansak ne olur? şimdi şunu da yaz denmez doktora. şimdi serum fizyolojik damlatamayan adam bunu nasıl damlatıcan diyecek. hani mucize bir temizlik sağlıyorsa elini kolunu kafasını tutup bağırta bağırta zorla damlatıcam. yok öyle bir şey yoksa üzmeyeyim çocuğu boş yere.

izledikçe rahatladığım şu video da hediyem olsun (iğrenç sümük içerir): www.hamaratabla.com

 
5 günden fazla kullanilmaz iliadin sikintisi o. bagimlilik yapar. ara ara kullanmanin zarari olmaz.


  • fayfim  (13.01.16 15:59:13) 
burunda niye sümük birikiyormuş ben onu anlamadım yapısal bi sorunu mu var? tekrarlayan otitlerin altında bir sebep olur o sebebi tedavi edince otit düzelir. başka bir şey söylendi mi septum deviasyonu geniz eti gibi bir şeyler?


  • irsh92  (13.01.16 16:54:51) 
pediatri orta kulak iltihabı teşhisi koyduktan sonra kbb'ye götürdük zaten. o da teşhisi onayladı, antibiyotik verdi rhinfant sprey (sanırım iliadin'in muadili bir şey bu) verdi. septum deviasyonu demedi. geniz et için de şu anda akut, iyileşsin öyle bakayım, zaten geniz eti büyüktür, hastalıktan mı büyük, kendi mi büyük anlamayız dedi. burnuna kulağına boğazına her yanına tepinmediği ölçüde bakıldı.

sümük dolmasının nedeni işte mevsimsel, nezle mezle. kreşe başladı hastalıktan kurtulamıyoruz. sağolsun burnundan akanı sildirmek dışında förrrrrkkk yapıp içindekileri çıkarmıyor. sadece akanı siliyoruz.akmayan kalıyor herhalde içeride. hasbelkader sümkürttüğümüz zaman yeşil yeşil canavarlar çıkıyor içeriden.
  • kibritsuyu  (13.01.16 17:09:27) 
çocuklara bir şey yaptırmak çok zor gerçekten ama ben sizin yerinizde olsam mümkün olduğunda sümkürtmeye çalışırım.
enfeksiyon olunca orta kulağı genze bağlayan tüpçüğün girişi ödemden dolayı tıkanıyor iltihap sıvısı da boşalamıyor rhifantı bunun için vermiş olmalı o da iliadin gibi burun tıkanıklığını giderici bir ilaç.

  • irsh92  (13.01.16 21:14:32) 
gecmis olsun

videodaki yontem icin netipot diye aratabilirsin
sinus rinse diye de aratabilirsin ama sizin yumurcak huysuzmus biraz, mukavemet gosterebilir

ayrica videodaki bebek ne rahatlamistir yanlis. ben de kendime mi yapsam tum kafami bosaltsam.
  • exlibris  (13.01.16 22:50:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.