[]

ayrı eve çıkmakla ilgili

ayrı eve çıkarken hangisini tercih etmeli:

-masrafa katlanarak tek başına çıkmak mı?
-masrafı bölüşerek henüz tanımadığın birisiyle eve çıkmak mı?

(masraf kısmı (kira, yemek, temizlik vs.) zorlayıcı değil ama eğer bölüşülürse o para harcanmayıp biriktirilecek)

 
of aynı dert bende de var. ben uygun bir ev bulup tek çıkmaya bakıyorum. ev arkadaşı mevzusu çok zor.


  • majigoria  (13.01.16 12:33:35) 
bir kişi ile çıkılabilir neden olmasın. imkan varsa tek kişi daha iyidir.


  • hpkhga  (13.01.16 12:35:36) 
tek başına çıkmak her zaman iyidir. akıl sağlığını korur.


  • Improbable  (13.01.16 12:47:02) 
ev arkadaşını tercih ederim


  • sta  (13.01.16 12:50:00) 
Başka biriyle yaşamanın (kim olduğunun hiiiç önemi yok) maddi kolaylıkları dışında neredeyse hiçbir artısı yok. Parayı basınız ve evde donla geziniz.


  • quanche  (13.01.16 12:50:03) 
masraf kısmı zorlayıcı değilse tek başına çıkmak.
ama şansınıza uygun biri denk gelirse ev arkadaşı iyidir.2 kez hiç tanımadığım kişiyle eve çıktım birini eve taşındığımız gün gördüm hatta :) ve hiç sorun yaşamadım.şu anki ev arkadaşımla yediğimiz içtiğimiz her şeyimiz ayrı.sadece faturalar ve kira ortak.işinde gücünde aklı başında insanlar olunca sıkıntı olmuyor.ama maddi açıdan sorun yoksa tek başınıza tabi ki.

  • aquarium  (13.01.16 13:00:21) 
Eve çıkmanın mantığı zaten özgürce kafana göre yaşayabilmek. Paylaşımlı evde özgürlük sınırlıdır. Ev arkadaşın istemezse sevgilini eve getiremezsin, seks yapamazsın. Evde sigara bile içemeyebilirsin.


  • Cruyff  (13.01.16 13:08:55) 
gayet net; paran varsa tek yoksa çift.


  • halitkin  (13.01.16 13:10:05) 
Param olmadığı için evi kurulu adamın yanına arkadaş oldum, gördüm tanıştım içime sindi, anlaştım ev arkadaşı oldum. :) Tesadüf eseri ortak arkadaşımız falan çıktı. Şans biraz. Paran varsa tek çık tabii. Ben evi paylaşmak konusunda sorun yaşamayan biriyim. Bilakis evde bir soluk olması iyi oluyor.


  • yirmisantim  (13.01.16 13:10:31) 
eve tek çıkıp bir sürü arkadaşın gelecekse eve ev arkadaşıyla çıkman tampon görevi görür.
üniversitede çıktım ben ayrı eve cihangirde, ulan kim taksime gelse "seindfeld abi akşam sana gelebilirmiyim?" laflarından ayar oluyordum. Ev arkadaşı olsa bu gibi durumlarda tampon görevi görebilir.
Diyelim evde tek başına film izliceksin hoop biri arar "panpa geliyom sana" gelme diyemezsin. Ama ev arkadaşı olunca "ya kusura bakma ev arkadaşının sevgilisi var, babası anası geldi" tarzından yalanlar üretebiliyorsun.
2+1 ev ise zaten fazladan 1 oda var. Niye zengin edesin tek başına ev sahibini hem para biriktirmiş olursun.
Hastalansan iki çorba yapan biri olur en kötü yanında.
  • seindfeld  (13.01.16 13:25:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.