[]

öldüğümde ortaya çıkacak vasiyet

ben ciddi ciddi takıldım buna. zaten motosiklet kullanıyorum, trafiğimiz sağolsun kelle koltukta gidiyorum okula. üstüme kırmalar sıkıştırmalar vs. bi de böyle olaylar falan, iyiden iyiye bi vasiyet yazma ihtiyacı hissediyorum ama bunu ben öldüğümde ortaya çıkacak halde nasıl yapabilirim? malım mülküm yok zaten kişisel eşyalarımdan başka. ama aileme sevgilime son sözlerimi söyleyebilmek isterim. bunu nasıl yaparız elektronik olarak falan bir yolu var mı? veya uygun fiyata böyle bir hizmet alabilir miyim? öldüğüm gün olmasına gerek yok, nüfustan düşürülünce falan ortaya çıksa da olur. ama içeriğinin gizliliği ve ortaya çıkmasının kesinliği güvence altında olmalı.




 
Avukat


  • floydian  (13.01.16 08:22:34) 
@floydian

ücretleri nasıl olur ki? tek seferlik mi, aylık mı yıllık mı?
  • icim urperiyor  (13.01.16 08:31:13) 
Guvendigin Bir yakin arkadasina ver, karsiliginda sen de onunkini al.


  • scars dont fade  (13.01.16 08:39:24) 
@scars

son çare olarak onu düşünüyorum. ama öncesinde bunu bir hizmet olarak sunan var mı yok mu onu bulmaya çalışıyorum.
  • icim urperiyor  (13.01.16 08:43:27) 
vasiyetnameyi yazıp notere teslim ediyorsun diye biliyorum.


  • peggy  (13.01.16 09:09:34) 
Son sözler acıdan Başka bişe vermiyor.

Eksik kalsın son sözlerin
  • cecilia  (13.01.16 09:12:03) 
@peggy

araştıracağım, teşekkürler.
  • icim urperiyor  (13.01.16 09:17:42) 
ücret karşılığında bu işi yapan avukatlar var. noter de yapabilir belki ama nasıl işler onların ki bilemedim.


  • burty  (13.01.16 09:31:21) 
Eskiden bir hizmet vardı duruyor mu bilmiyorum, Bir yazı yazıyorsun, bu yazıyı sunucularında tutuyorlar, belirli aralıklarla sisteme giriş yapman gerekiyor. Şayet giriş yapmazsan, senin ölmüş olduğunu varsayıyor ve belirlediğin kişilere mail olarak yolluyor.

Muhtemelen bunun anam babam usulü posta versiyonuda olduğunu düşünüyorum.
  • janavarorion  (13.01.16 09:35:33) 
son sözlerinde onları çok sevdiğini falan söylemeyi düşünüyorsan neden ölmeyi bekliyorsun? sık sık sevdiğini söyle hayatında oldukları için dünyanın en şanslı insanı olduğunu hissettir.


  • kakao  (13.01.16 09:43:51) 
google'ın bir servisi var, belirli bir süre sisteme girmediğin takdirde belirlediğin kişilere bilgilerini mail atıyor, istediğin notları ulaştırıyor. google activator(sallıyorum ismi) mi neydi, google'da google active check diye aratsan bulunur sanki


  • fakyoras  (13.01.16 10:38:57) 
haberlerde görmüştüm, adam yıllar sonra belli bir tarihte birilerine gönderilmesi için postaneye bir mektup bırakıyor (ptt'nin böyle bir hizmeti varmış) ancak yanlışlık yapıp hemen gönderiyorlar. adam mektupta bir takım itiraflarda bulunmuş ve tabii ki ortalık karışıyor.

itiraf tarzı şeyler varsa riske atma, böyle durumlarda dediğim gibi notere başvurmak en iyisi.

şöyle bir yazı buldum, noteri arayıp teyit edebilirsin:

Bizim Medeni Kanunumuzun 538’e 2’nci maddesi şöyledir: “El yazılı vasiyetname, saklanmak üzere açık veya kapalı olarak notere, sulh hakimine veya yetkili memura bırakılabilir.” Bu çerçevede bir madde de Noterlik Kanunu’nda var. Noterlik Kanunu’nun 69’uncu maddesinin ilgili fıkraları şöyle: “Noterler açık veya kapalı olarak verilen vasiyetnameleri saklarlar ve buna dair bir tutanak düzenlerler. Gerek bu suretle saklanan vasiyetnameleri gerek noter tarafından düzenlenen sair ölüme bağlı tasarrufları yapanların ölümü halinde bilgi verilmesi için durumu, bunların kayıtlı olduğu nüfus dairesine yazı ile bildirirler.”

“Birinci fıkra uyarınca nüfus dairelerine yazılacak yazı için ücret tarifesinde gösterilen yazı ücreti ve posta gideri ilgilisinden alınır.”
  • peggy  (13.01.16 11:03:32 ~ 11:04:24) 
@jana, @fakyoras

o hizmetleri okudum ancak unutma vb. durumlarda, veya bi şekilde sisteme giremediğim durumlarda ucu açık oluyor. o yüzden pek sıcak bakmıyorum.
  • icim urperiyor  (13.01.16 11:26:57) 
@kakao

onları ne kadar sevdiğimi falan söylemeyi düşünmüyorum zaten.
  • icim urperiyor  (13.01.16 11:27:33) 
@icim 3 ayda bir oralarda mısın diye mail atıyor, zaten gmail her gün girilen yer değil mi :)


  • fakyoras  (13.01.16 14:41:23) 
peki ya notun verildigi avukat, arkadas, noter bizden once olurse? hadi noterlikde isler devam eder ama bireysel avukat ya da arkadas kesin cozum degil gibi. bilemedim


  • exlibris  (13.01.16 23:05:20) 
@exlibris

aynen oyle. resmi bir kurum olsa bi hizmeti veren daha guzel olurdu.
  • icim urperiyor  (14.01.16 06:15:07) 
vasiyetname resmi yazılı, adi yazılı veya sözlü olarak yapılabilir. ispat önemli olduğu için en sağlamı resmi yazılı yani noterde yapmak. kendiniz adi yazılı yapmak isterseniz belirli şartları var. tamamını elle yazmanız lazım özellikle de yer, tarih gibi unsurlar olmalı.

noterde bırakırsanız, noter bunu nüfusa bildiriyor zaten. ölünce nüfustan kaydınız düşülüyor ve nüfus da notere bildiriyor öldüğünüzü. noter vasiyeti mahkemeye gönderiyor. sulh hukuk mahkemesi mirasçıları çağırıyor. vasiyetnameyi açıp okuyor. sonra vasiyetnameden yararlanılması için tenfiz davası açılması gerekiyor.

not: avukatım. kafanıza bir şey takılırsa yardımcı olurum.

adi yazılı yaparsanız da bir yakınınıza bırakın. siz ölünce onun vasiyetnamenin açılması için mahkemeye başvurması gerekiyor.
  • pomolilik  (24.01.16 17:33:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.