[]

Yayın yasağının mantığı ne?

Boyle buyuk olaylardan sonra yayin yasagi yapmanin olumlu bir tarafi var mi? bilen aciklayabilir mi?




 
Tv kanallarindaki bu tür haberlerin aktariminda/sunumunda kurulan cümlelere dikkat et. her bir kanal işine geldigi sekilde aktariyor haberi.
bence iyi yapildi yasaklamayla.

  • 1adam  (12.01.16 18:43:44) 
milletin galeyana gelip bir kaos ortamı oluşturmasını önlemek. ne de olsa "ignorance is bliss".


  • olutaklidi  (12.01.16 18:45:07) 
Terörizmin hedefi korku salmaktır bilindik bir şey bu. Sen 7/24 patlamadan bahseder, ölü fotoları gösterirsen amaçlarına en etkili yoldan (medya) ulaşmalarını sağlamış olursun.


  • ssiradanbirigibi  (12.01.16 18:45:08) 
Operasyon yapiyorlarsa getirilir bir de yasak hani gazeteciler arastiriyor bahsedemesinler falan. Tabii bizim ulkede ne arastiran gazeteci kalmis ne operasyon yapan polis


  • la noix  (12.01.16 18:51:17) 
Ölen insanları mı göstersinler? Bence çok iyi bir uygulama. Bir ülkenin gelişmişlik seviyesini gösterir dünyaya karşı. Fransa patlamalarında parçalanan bir insan gördünüz mü?


  • seindfeld  (12.01.16 19:08:51) 
teröristlerin ekmeğine yağ sürmemek için çıkarılan bir yasak ama son zamanlarda o kadar fazla olaya o kadar fazla yayın yasağı getirildi ki ne kadar samimi olduğu tartışılır.

şu olaya yayın yasağı getirilsin ok de ilahiyat prrofesörünün çocuğu taciz etmesine neden yasak getiriliyor mesela? görsünler işte dini bütün denilen profesörler hocalar ne kadar orospu çocuğu.
  • halitkin  (12.01.16 19:19:03 ~ 19:21:54) 
yasak iyi oldu diyenlere soruyorum. bu saldırıyı pkk ile ilişkili bir yapı üstlenseydi sizce bu yayın yasağı konulacak mıydı? hadi bekliyorum cevaplarınızı.

not: görsel paylaşılmasına yasak konulabilir sadece. halbuki burada asıl yasak konulan başka bir şey. hükümete yüklenilmesini engellemeye çalışıyorlar. açık ve net
  • burya  (12.01.16 19:27:17 ~ 19:28:14) 
fransa örneği verilmiş. fransa'da yayın yasağı mı vardı? yayının veriliş şekli ayrıdır, toplumun bilgi alma hakkını engellemek ayrıdır. toplumu direkt ilgilendiren bir terör olayıyla ilgili insanlar olan biteni öğrenmek istiyor ve sen de bunu elinden alıyorsun. teröristin ekmeğine yağ sürmek, yok efendim medeniyet göstergesi gibi tuhaf söylemler sadece bu ülkeye mahsus olsa gerek. kusura bakmayın da bu denli aptallaşılamaz.

ayrıca ilahiyat profesörünün çocuğa taciz etmesi haberine yasak getirilmesi gayet mantıklı karşılanabilir. zira ortada bir çocuktan bahsediliyor. birey olarak o çocuğun o anda yaşadığı travmayı da, geleceğini de düşünmek zorundasın. bu tür toplumu direkt ilgilendirmeyen fakat bireysel alanda hassas yerde bulunan konular üzerinde kısıtlama getirilebilir. ancak tüm ülkeyi ilgilendiren bir terör olayıyla ilgili ya da yolsuzluklarla ilgili bir yasak getirmenin medeni, çağdaş devletlerde yeri yoktur. ancak işin kötüsü, görüldüğü üzere eğitimli yurdum insanı bile yasaklamaya destek vermekte.
  • soso  (12.01.16 19:44:45) 
Hehe yasakcilar is basinda. Hastaliklisiniz diye bos yere demiyorum.

Bir de malum sahsi putlastiriyorsunuz. Acaba Islam putlastirmayi yasaklamamis miydi?
  • Traveller  (12.01.16 19:54:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.