[]

borçlarınızı nasıl azaltıyorsunuz

gelirim iyi ama bir o kadar da giderim var. kenarda az çok bir birikmişim var. her ay gelirim yetmediği için onun vadesini de harcıyorum.

ihtiyaçlarımı olabildiğince kıssam bile sürekli bir masraf çıkıyor. şimdi de telefon almam lazım mesela..

en büyük derdim ise kredi kartları. bir türlü azalmıyor tutarı.

şimdi kendimi biraz düzene sokmam için ne yapmam mantıklı olur?

a. hem kredi kartları hem de telefon için kredi çekip o şekilde mi odesem?

b. birikmiş paramdan mı alıp bunları bir kerede ödesem?

sıkıntım böyle böyle birikmiş paramın iyice kuş gibi kalmasına sebep olmaktan korkuyorum.

 
Yaşam standardını düşür.


  • [silinmiş]  (12.01.16 16:43:08) 
kredi çekseniz de birikmiş paranızdan ödeseniz de önümüzdeki ay tekrar kartınızda aynı tutarları görmeniz olası. öncelikle hedef koyun ve tek kartınız kalana kadar kartlarınızı ödeyip iptal edin. tek kartınızın limitini de maaşınızın yarısı kadar limit koyun.


  • o kadar da degil aga  (12.01.16 16:46:02) 
Kredi kartina olan ihtiyacini ortadan kaldirirsan, o kartlar da kalkar aradan.
kredi kartlari kolaylik değil hayat boyu borclu kalacagimizin ve nakit alim gücüne sahip olmadigimizin göstergesidir.

  • 1adam  (12.01.16 16:53:39) 
Aynı durum bende de var. Aylık 7-8k para giriyor eve. Küçük şehirdeyiz. Altı üstü 2 kişiyiz ama para yetiştiremiyoruz üstelik hiç de lüx yaşamıyoruz. Bunun sebebi gereksiz alışveriş. Lüx değil ama gereksiz.
Bunu şöyle çözdük;
Maaş yatar yatmaz kredi borçlarını, ev kirası gibi sabit ödemeleri hemen yaptık.
Kalan para geçinmek + Kredi kartları için
Burada geçinmek için yeterli ama minimum miktarı ayırıp kredi kartlarına maximum ödemeyi yaptık. Ve 2 ay boyunca kredi kartından hiç alışveriş yapmadık. Örn; Gıda için multineti kullandık, benzini nakit aldık vs.
Böylece kredi kartımızı 0'lama durumuna geldik inşallah Şubat ayında kredi kartı borçlarımız bitiyor ve biz de kurtuluyoruz.
  • accorbite  (12.01.16 16:54:57) 
var olan tüm borçların (içine telefon dahil) tutarında kredi çek. tek taksit öde. bu kredinin taksidi bitene kadar asla ve asla bir daha kart alma.


  • freya  (12.01.16 16:56:46) 
3 farklı arkadaşım tek kredi taksidi ödüycem borçlardan kurtulacam dedi gitti kredi çekti kartları kapattı daha sonrada gittiler nakit yetişmiyo diye tekrar kart kullanmaya başladılar 6 sonunda daha beter borca batmış durumdalar. özetle kart kullanımını minumuna indirmediğin sürece borçlardan kurtulamazsın. karta güvenip alışveriş yapmayı bırakmak lazım yoksa şiştikçe şişiyor.


  • genc irisi  (12.01.16 17:37:13) 
kredi kartı elimin altında olunca herşeyi alasım geliyor. elimde o an ne kadar para var bilmiyorum. maaş vs yattığı anda kredi borcuna gidiyor. halbuki nakit ödemeye başlasam cüzdanımdan parayı çıkarasım gelmiyor. kredi kartı kullanımını azaltmayı size de öneririm


  • lushdiamond  (12.01.16 18:35:02) 
kredini kartlarını iptal et. gelen nakitin kadar harcamayı adet edin kendine.


  • Sskywalkeremre  (12.01.16 19:35:16) 
Warren Buffett, derki, "“Harcadıktan sonra kalanı biriktirmeyin, birikimi kenara ayırdıktan sonra kalanı harcayın.”


  • nuisance  (12.01.16 20:18:26) 
Ayağını yorganına göre uzatacaksın.


  • arnold schwarzeneger  (13.01.16 12:07:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.