[]

18 gün avrupa- nasıl planlarsınız?

merhaba,
25 ocak- 11 şubat arası avrupa'ya gitmeyi düşünüyorum. aslında olabildiğince çok ülke görmek istiyorum. araştırdım, ülkeler arası çok uygun uçak biletleri bulunabiliyor.
Sizce bu süreyi nasıl geçirmeliyim? kaç farklı yere gitmeliyim. 2-3 günde bir ülke/ şehir değiştirmek mantıklı mı? çok yorucu olur mu? nerelere gitmemi önerirsiniz?
teşekkürler.

 
amacin cok yer gormek ise buyuk sehirlerde 2-3 gun gecirip baska sehire gecebilirsin. ancak tavsiyem, en azindan 4-5 gun harcayarak 4 yer gormek daha mantikli. hem yorgunluk az olur, hem de daha cok sey gorursun. maddi olarak da ekonomik olur.

nasil planlarim, sanirim ucak bileti ucretlerine gore planlarim. biraz zahmetli olur belki ama fiyat/performans da onemli.
  • ekyil  (12.01.16 14:41:13) 
yazdığınız şeyi okumadan sakın olabildiğince çok ülke görmeye çalışmayın diyecektim,

bir şehre gittiğinizde yol yorgunluğunu atmanız, kalacak yer bulmanız, harita vs. toplamanız ciddi zaman alıyor, 2 günde gezdiğiniz şehirden hiçbir şey anlamazsanız, ertesi gün yolda olacaksınız filan...

bence hakkını vererek 3-4 şehri gezin,

ben öğrenciyken barcelona'yı 2 günde gezmeye çalışmıştım interrail sırasında, yıllar sonra bir daha gittim ki ne göreyim... ben hiçbir şey anlamamışım fıstık gibi şehirden..
  • bcdhms  (12.01.16 14:42:30) 
kuzey evropa mı yoksa orta ve güney mi düşünüyorsun?


  • tiny penny  (12.01.16 14:54:07) 
iskandinavya ve ingiltere hariç her yer olur.


  • sckxyss  (12.01.16 14:58:01 ~ 14:58:14) 
gideceğin ve döneceğin günü sayma, kalır 16 gün.

şehirler arası seyahat olan günleri de sayma. ulaşım, havaalanı veya terminalden şehre ulaşım, oteli bulma, yerleşme derken o gün gider. kaç şehir görmek istiyorsan şehir sayısı-1 günü de böyle çıkar.

bu mantıkla 5 şehir için gezeceğin 12 günün, 4 şehir için 13 günün kalıyor. arada elbet yorulacağın için 4 farklı ülke şehrine 13 gün ayırmak daha mantıklı.

2. göreceğin şehirde mutlaka uzun kal ve 1 gün tamamen dinlen yoksa diğer yerlerden bir şey anlamazsın.
  • tuzzluk  (12.01.16 14:59:29) 
ülkeler arası uçak değil tren kullanın, çok daha rahat ve hızlı ulaşım sağlarsınız.


  • oscar  (12.01.16 15:03:54) 
tren pahalı.


  • sckxyss  (12.01.16 15:09:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.