[]

erasmusun akademik geleceğe etkisi

Merhaba arkadaşlar,

Şu an bir üniversitede, eylül'den beri yüksek lisans öğrencisiyim. Malum, erasmus sınavı için ilanlar da verildi. Aklımda başvurmak var, 2. sınıfın tamamını orada geçirmeyi düşünüyorum. Sormak istediğim sorular şunlar: Tüm senemi orada geçirecek olmam tez sürecimi nasıl etkiler? Bir de, oradaki varlığımın ve öğrenciliğimin, erasmus için gittiğim okulda yüksek lisans sonrası için kalmama olumlu yönde bir etkisi olabilir mi? Bu yönde bir beklentim olduğundan değil de, yalnızca böyle bir olasılık söz konusu mudur, bunu merak ediyorum.

Şimdiden teşekkürler

 
eğer gittiğin okulda, hocalarla kişisel bağlar kurabilirsen, senin için referans olmalarını sağlayabilirsen elbette çok iyi bir araç olabilir. çünkü türkiye'deki akademik ortam yurtdışında doktoraya pek önem veriyor ve senin bu bağların yurtdışında doktora imkanını pekiştirecektir, hem çalışma hem burs anlamında. bir de gittiğin yerde alanınla ilgili staj imkanları bulman da söz konusu olabilir. akademik hedeflerin olsa bile yurt dışında bu tip bir deneyim akademik çalışmalarını da etkileyecektir. eğer bunları sağlayamazsan da yurtdışı görmüş olursun ki aslında kıyaslama şansın olur. bu durumda çoğunlukla doktora için türkiye'de bir yer bakmaz olursun. bu iyi bir adımdır. eğer bunu da yapmam dersen ortam güzeldir gezersin, birçok açıdan standart sözcüğü senin için başka bir anlam kazanabilir. eğer bu da yok diyorsan güzel şeyler içer güzel kadınlarla'erkeklerle zaman geçirirsin. eğer bu da yok diyorsan bir faydası olmaz abi :) hasılı, erasmus aslında öğrencinin tercih ve yönelimlerini belirlediği bir alan olarak iyi bir deneyim imkanı sunar. orada yaptığın ve yapmadığın şeyler bundan sonraki adımlarını netleştirir.


  • zukka  (12.01.16 14:21:20) 
bu arada belki biliyorsundur ama bilmiyorsan bu site erasmusla gittiğin/gideceğin okulun yanında yöresindeki doktora/yüksek lisans yapılabilecek bölümleri bulabilmen açısından sana rehber olabilir. www.findamasters.com


  • zukka  (12.01.16 14:23:25) 
çok teşekkür ederim hocam. paylaştığın tüm örnekler son derece faydalı unsurlar. temel olarak merakım, bir erasmus öğrencisi olarak, gidilen okulun hocaları ile akademik gelecek ilişkisine girmenin olanaklı olup olamayacağıydı ki, bunun mümkün olabileceğini belirtmişsin. elbette önceliğim, bu referansı sağlayabilmek için yoğun bir gayret göstermek. doktora ve hatta sonrası için de bunu sağlayabilmeyi umut ediyorum.

site paylaşımı için ayrıca minnettarım. böylesi bir platforma ihtiyacım vardı. sevgiler :)
  • exaggerate  (12.01.16 16:13:28) 
@inhiraf; tüm bakış açılarına ihtiyacım var şüphesiz. elbette pembe bir tablo beklemiyorum. yine de insanları, niyetlerine ve olanaklarına göre 'küçük adam'-'büyük adam' olarak ayırmamalı.

yorum için teşekkürler.
  • exaggerate  (13.01.16 00:05:39) 
Uzatmak niyetinde degilsen tez calismani orada yapacaksin, bu durumda parti isleri zor gorunuyor. Bir de akademik motivasyonun varsa partiden ziyade calismalarina odaklanabilirsin. Parti olayi daha cok lisanslar icin cazip.

Diger kisma cevap verilmis zaten.
  • evrim halkasi  (13.01.16 00:14:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.