[]

IF + Bulking - Öğünde protein alımı

Bulking döneminde, IF uygularken protein alımıyla ilgili büyük bir derdim var.

Yeme aralığım 13te başlıyor, 22de bitiyor. Şu adresteki gayet bilimsel verilerle destekli sonuçlara göre bir öğünde 40gr protein sentezleyebiliyor vücudumuz ve optimum sonuç için 4-6 saat beklememiz gerekiyor www.kasvekuvvet.net

13 -> ton balığı tavuk salata (50gr protein)
15 -> whey (25 gr protein)
16 -> meyve + fıstık ezmesi (10 gr protein)
17 -> hafif akşam yemeği (20 gr protein)
19 -> idman
21 -> idman sonrası whey (25 gr protein)
22 -> akşam yemeği (50 gr protein)

Yeme düzenim üstteki gibi. Ancak bu şekilde linkteki gibi 4-6 saat beklemeyi yapamıyorum. Zaten 4 saat beklesem max 2.5 öğünden 100 gr protein alabiliyorum.

IF'te bulking yapma sevdamdan vaz mı geçmem gerekiyor?

 
Bir öğünde 40 gram protein sentezlenebiliyor diye bir şey yok. Protein sentezi senin kas kütlene yağ oranına yaşına vs. göre değişmekle birlikte aldığın tüm protein her şekilde sentezleniyor. Burada kafa karışıklığı yaratan detay, bunun 30 gramının anabolik etkisinin daha yüksek olması sadece. Fakat sen bir öğünde 100 gram da protein alsan vücut onu her şekilde sentezler. Zira protein sadece kas büyümesi için değil, tırnağının uzamasından hücre inşasına kadar her şey için gerekli. Yani sen ihtiyacın olan proteini tek seferde de alsan vücut onu sentezler, 5 öğünde de alsan sentezler. Ha tabii her şekilde sentezler diyorum ama tutup 300 gram protein alırsa onu sentezlemez, onu sentezlemek için anabolizan kullanmak gerekiyor ama 100/120 gram proteini her şekilde sentezler.

Onun dışında, sen niye bu kadar protein alıyorsun onu da anlamadım. Tamam protein iyi güzel de bulk'a girdin diye bu kadar protein almana gerek yok; proteini kilo başına 1.5 gram civarı alsan yeter. Yani sen 180 gram protein alıyorsun diye vücut onu efektif şekilde kas büyümesi için kullanmıyor; tüm vücut faaliyetleri için kullanıyor. Karbonhidratı 300 gram civarı al yeter. Protein o kadar da önemli değil.
  • angelus  (12.01.16 14:26:56) 
Verdiğin linkteki kaynakları uzun uzun okumaya zamanım yok şu anda ama aradan sadece bir tanesine, o da direkt sporcularla alakalı olduğu için, baktım ve onda da tek günlük bir gözlem üzerinden genelleme yapılan bir çalışma referans alınmış. Bir tanesi fare deneyi vs. Zaten baştan aşağı supplement satış sitesi linkiyle dolu bir yazıyı da çok ciddiye alma. Önemli olan günlük makrolar. X saatte bir protein alınmalı kafası IF'e daha baştan ters.


  • arnold schwarzeneger  (12.01.16 14:33:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.