[]

Taşındıktan sonra suyu açtıramama ve sonrasında olanlar

Selamlar herkese.
Şimdi anlatacaklarım aşırı derecede üşengeçlik ve geri zekalılık içerir.

Önceki ev arkadaşım geçen sene Mayıs ayında yanımdan taşınırken evin suyunu kapattırmıştı. O gittikten sonra şimdiki ev arkadaşım yerleşti. Yaz tatili başlıyordu ve suyu tekrar açtırmadık. Önemsemedik yani.
Eylül ayının sonunda geri geldik eve, bir de baktık ki suyumuz kesilmemiş. Ödememiz gereken çok fazla şey vardı. Yüzlerce dolar yakıt ödedik o ilk 4 ay falan, belediyeye gidip bir türlü açtıramadık suyu. Su da kesilmiyor ya, hiç oralı olmadık.
Ev arkadaşımın kız arkadaşı eve çıktı o sıra, onların suyunu açtırmaya gittik beraber, gördük ki sistem şöyle işliyor: Bir kiracı çıkarken suyu kapatıyor, diğer kiracı gelip açtırana kadar su harcanırsa, su ikinci kiracı tarafından açılırken ne kadar su kullanılmışsa o ara dönem borcu çıkıyor ortaya, onu da ev sahibi ödüyor. İşte biz de o ev sahibinin ödemesi gereken kısmı kendimiz ödeyecektik.
Bu ay tam da açtıracaktık suyu, kapı çalındı az önce, yan komşumuz (kapıcımız olur aynı zamanda) gelmiş. Dedi ki "az önce belediyeden adamlar geldi, bizim su saatimizi sökmeye gelmişler. Size fatura geliyor mu?" Dedim "abi yalan olmasın bi süredir gelmiyor."
İddia ettiğine göre belediye bizim su hattını da kendininkine bağlamış, bir süredir bizim dairenin faturasını da kendisi ödüyormuş. Bize son faturalar hep 7 ila 10 lira arası gelirdi. Son faturası 37 lira gelmiş mesela adamın. Bu açıdan düşünürsek mantıklı. Emin misiniz diye sordum, gelen adamla birlikte gittiğini, dosyaları incelediklerini ve durumun böyle olduğunu söyledi. Kendisi belediyeye gideceğini, bu durumu düzelttireceğini belirtti, ortaya çıktığı takdirde da ödediği bana ait olan faturaları benden alacağını söyledi. Tabi dedim, benim payıma düşen kısmı neyse öderim size. Kendisi belediyeye gitti...
Az önce telefonda görüştük, söylediğine göre benim eski ev arkadaşım çıkarken yanlışlıkla bu komşumun suyunu kapattırmış.

Şimdi ben istiyorum ki biz ceza falan ödemeyelim, o 8 aylık sürede ne kadar su kullandıysak, ne kadar gelemeyen fatura borcumuz varsa onları ödeyelim. Ama adamlar işi saat sökmeye falan getirmişler. Kimsenin saati falan sökülmesin. Gördüğünüz gibi de çok tuhaf karışıklıklar olmuş.
Nasıl çözülür bu iş acaba?
Teşekkürler.

 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.