[]

Bankalarda evrak tarama

Bankalarda bir tarayıcı dikkatimi çekiyor. Görevli A4, A5, nüfus cüzdanı, çek vs. ne varsa anında tarayabiliyor bu tarayıcılarla. Epson marka ama modelini göremedik ikimiz de. Bankada çalışan varsa bakabilir mi?
Bir de bankaların döküman yönetimlerini hep merak etmişimdir. Örneğin bir işlem yapmaya başlandığında program eksik evrak girişi istiyor muhtemelen. Mesela kimlik, imza sirküleri vs. sistemde bulamadığında işleme devam etmiyor anladığım kadarıyla. Doğru mudur? Taranan evrakları dosyaya çevirmeden program kendisi mi depoluyor?



 
Bankanın kendi programında işleme başlandığında sırayla söylüyor, nüfus cüzdanını tarayın diye mesela, sonra ters koyduysa düzeltiyor çalışan ve kaydedilip devam ediliyor, belgelerin üstünde barkodda oluyor sanırım ona göre de bir sınıflama yapılıyor olabilir.


  • atom karincanin torunu  (12.01.16 13:02:07) 
evet tahmin ettiğim gibi. program yapılacak işleme göre evrakları kontrol ediyordur. peki ilgisiz bir evrağın taranıp o kısmın atlanması nasıl engelleniyor acaba? ya da engellenebiliyor mu? Aslında OCR ile kimlik no alınıp uygunluğuna bakılabilir.
cihaz olarak hangi model kullanılıyor?

  • o kadar da degil aga  (12.01.16 13:17:14) 
hangi banka hangi şirketin ürününü kullanır bilemeyiz ancak anti dolandırıcılık üzerine çalışan şirketler var (örneğin bir evrakta oynama yapılıp yapılmadığını anlamak için ya da belirli bir yapıya uygun dosyanın -örneğin şirket belgesi- doğru olup olmadığını anlamak için, vb).

örnek bu şirket mesela : www.globaldatacompany.com

mesela kimlik tarama alanında TC kimliği değil de başka ülkeninkini taramaya çalışırsan ya da üzerinde oynama yapılmış bir şeyi taramaya çalışırsan -mesela satır aralarında boşluk vardır, font uyuşmuyordur, daha bir sürü değişken olabilir- hata verir.

diyelim ki bir şirket belgesinin iki yüzü lazım, dolandırıcının elinde de bir yüz var. ikinci yüzü kendi elindeki başka bir evraktan eklediği zaman doğrulamayı geçemeyecek çünkü iki yüz arasında muhtemelen ton farkı (ve bilemediğimiz başka farklar) olacak.

banka sonuçta, bu tür şeylerde güvenlik yüksektir.
  • hayirsiz  (12.01.16 13:34:38 ~ 13:45:15) 
imza sirküleri, kimlik gibi önem derecesi yüksek evraklar (aslına bakarsanız tüm evraklar) birden fazla insanın onayından geçerek sisteme yükleniyor. bir de çalışanların yetki derecelerine göre onay mekanizması da farklı işler.

örneğin bir pazarlamacı, imza sirküleri yükleyemez sisteme. fakat operasyon personeli yükleyebilir (bir başkasının onayından geçerek) gibi.
  • orient blue  (12.01.16 14:43:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.