[]

kedimiz gençlik hastalığına yakalanmış olabilir mi?

selamlar, ön bilgi kısmı biraz uzun. şimdiden okuyup yardımcı olanlara teşekkür ederim.

annemler küçük bir ilçede oturuyor. kedi sevgisi benden ve kardeşlerimden onlara da geçti. sokaktaki kedilere mama veriyorlar sürekli. ilçede de onlardan başka veren yok herhalde :) ilçemizde 2-3 tane veteriner var dar kapsamlı çalışıyorlar.

sokaktaki kedilerden bi tanesini çok sevdiler. o da bizimkileri çok sevdi. onu sahiplendiler gibi bi şey oldu. isim koydular falan :) (angel meleğimiz). 6 aylık dişi kedimiz. dünya tatlısı bi tekir...

sabah akşam mamasını veriyorlar. seviyorlar. bahçede ve araba garajında olmak üzere yuva yaptılar ona. angel canı isterse akşamları eve geliyor yatıyor oynuyor uyuyor, istediği zaman çıkıyor, uyuma vakti isterse bahçedeki yerine gidiyor vs vs... neyse.

aşılarını da yaptıramamışlardı. dedim ya, küçük bi yer ve veteriner de bugün yarın yaparız aşısını diye diye 2 aydır oyaladı bizimkileri. ben de artık babamla kavga eder olmuştum resmen atlayıp uçakla günü birlik aşı için gitmeyi bile düşündüm falan neyse...

birkaç gün önce kedicik iştahsızlaşmış. bizimkiler bana söylemeye korkmuşlar, hemen veterinere götürmüşler. ilçedekine değil, ildeki bi veterinere. adam demiş ki enfeksiyon kapmış, 2 şurup vereceğim, toparlar. sonra da aşılarını yaparız demiş.

dün sabah itibarıyla kullanmaya başlamışlar. bizimki mama yemeye başlamış. su da içiyormuş. bu sabah daha da hareketli imiş. babamın deyimiyle mamayı katır kutur yemiş, su içmiş. süte su katmışlar onu da içmiş. akşam da bakacağız duruma.

şimdi ben de işkillendim. bizim meleğimiz gençlik hastalığına yakalanmış olabilir mi diye ödüm kopuyor. tahlil vs demeyin bu imkanlar yok orada... veterinerin dediğine güveniyoruz sadece. bi de bi başka tesellim de, şurupların sonrası iştahının yerine gelmeye başlamış olması ve halsizliğinin düzelmiş olması. ama yine de size de danışmak istedim. gençlik hastalığı ihtimali var mı sizce?

babama da dedim, biraz da ağır konuştum bak sorumluluğunu yerine getirsen şimdi bu kadar korkmazdık dedim, çok üzüldü sesi titredi. veteriner düzelir dedi kızım diyebildi, ben de sonra pişman oldujm 60 yaşında adama niye öyle konuştum diye :(

neyse... uzun yazdım kusura bakmayın.

 
az önce veterineri ile telefonla konuştum. gençlik hastalığından şüphe etmiyorum dedi. çünkü hayvanı getirdiklerinde çevreye karşı duyarlı idi, çökmemişti, gözleri algıları yerindeydi dedi. ben muayene ettim ve üst solunum yolu enfeksiyonu olarak düşündüm ve bu doğrultuda ilaç verdim dedi. zaten sadece 1 günlük ilaç kullanımı ile bile mama yemeye başladıysa ve azıcık da olsa hareketlendiyse, gençlik hastalığı olmadığı ihtimali güçleniyor dedi. şayet iyiye değil de kötüye giderse, o zaman korkarız ama şu an 2-3 gün daha bakalım durumuna dedi.
çok tonton bi adamdı ya. ek bilgi olarak vereyim dedim.

  • whatyougetiswhatyoudid  (12.01.16 10:17:20) 
Iki kedim gençlik hastalığından öldü. Birincisi hareketliydi ama kesinlikle yemek yemiyordu.
Ikincisini bulduğumuzda hastalık arka bacaklara vurmuştu. Bacaklarını sürüklüyordu. Vet bakarız ama iyilesmeyebilir diye ilk muayenede söyledi. Bir hafta ilaç tedavisi aldı klinikte sonra evde de bir hafta ben baktım özenle. Ayakları iyileşti beslenmesi düzene girdi.normale dönmüştü. Ama uykusunda ölmüş. Hastalık kalp kasını etkiledigi icin kalbi durmuş.
Vet değilim ama bu kadar yıllık tecrubeme dayanarak söyleyebilirim ki sizin kediniz başka bir tablo çiziyor. Endişelenmeyin. Hem vet ile de konusmussunuz.
Babanizi arayıp gönlünü alın bence. O da en az sizin kadar seviyor ve ozeniyor belli.
Sizin yapabileceklerinizi yapamadığı için suclamayin. Herkesin kapasitesi ve yöntemi farklıdır.
Sevgi keyif getirmeli, üzüntü değil.
  • balik kraker  (12.01.16 10:35:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.