[]

Freelance çalışanlar - Dünyada Mekan?

Freelance çalışanlara ve özellikle çevirmenlere selam olsun.

Başlıkta adı geçen oluşum ile ilgili bilgisi olan, gitmiş, görmüş, denemiş olan var mıdır aranızda? Şöyle bir siteleri var.

dunyadamekan.wordpress.com

İkinci olarak ev harici nerelerde çalışıyorsunuz? Beşiktaş civarında nereleri önerirsiniz?

Son olarak siz de eve tıkılıp kalmaktan sıkılıp evden çıkmaya üşenenlerden misiniz? :(

Nasıl yapsak?

 
freelance çalışıyorum da ben istanbulda değilim ki :) yeni duydum bu oluşumu.
Ankaradayım ve hatta burada kalmayı da düşünmüyorum
hep evde, hep aynı masada çalışıyorum, işler yoğunsa bal gibi çalışıyorum, değilse nerede olsam çalışamıyorum. mekanla alakası yok
eskiden laboratuvarda çalışıyordum o zaman da lab'tan çıkmıyordum. hayatımda hiç uzun yolu olan işim/okulum olmadı. hiç trafikte kalmadım vs.
"eve tıkılıp kalmaktan sıkılıp evden çıkmaya üşenenlerden misiniz"
güzel laf.
ben domestikim.
seviyorum evimi buna mukabil yolu, kalabalıkları, gürültüyü sevmiyorum.
evimin etrafında güzel bir park olsa, muhit uygun olsa oralara çıkardım o da yok.
üşeniyorum ve motive olamıyorum, resmen evden çıkmaya sebep bulamıyorum. anca güzel bir yere gidecem (öyle sıradan bir yerde çay çorba içmeye de çıkmam, evde yaparım) , annem/arkadaşım arayıp çağıracak, spora gidecem vs. böyle şeyler için çıkıyorum. bir de sürekli evde yemek yaptığımdan hep bişeyler lazım oluyor onları almaya :P iş aşırı yoğunsa 5 gün çıkmadan yaşadığım da oluyor.
nasıl yapsak: ben sıcak denizlere inmeyi planlıyorum, Ankarada bi halt yok, gerisini bilemedim.
  • niye ama  (12.01.16 00:04:30) 
Ben işimi ve serbest çalışmayı seviyorum, ama sanırım benim sorunum domestik olmamak. Yaşadığım ev de pek güneş almayan, biraz karanlık bir ev. Onun da etkisi var. Linkini verdiğim oluşum güzel görünüyor, ama internette kendi sitesi harici bir şey bulamadım. Bence şöyle beş on freelance çalışan birleşip şöyle deniz-orman manzaralı, ferah bir yer tutup ofis yapmalı.

@niye ama evet, Ankara'da bir halt yok. Bence de sıcak denizlere in. :)
  • normalisoverrated  (12.01.16 00:55:15) 
selam, ben de sadece evde çalışıyorum ve bahsettiğin insanlar arasındayım :) son 3 yıldır arkadaşlarımın evi dışında dışarda hiçbir yerde çalışmadım ama arayışlardayım. dünyada mekanı bu duyuru sayesinde keşfettim ve ilgimi çekti kesinlikle gidip göreceğim.


  • click here to see her naked  (12.01.16 02:14:11) 
Dünyada mekanda rahatça çalışabilirsin, çay kahveye çok ücret ödemediğinden, yalnızca katkı yaptığından cebini de yakmamış olsun. Kadıköy'de cherry bean kafe'nin alt katı da çalışmak için çok uygun.


  • kaset  (12.01.16 08:15:53) 
bir an hepiniz bir kisiymissiniz gibi geldi :)
freelance degilim ama isterdim oyle mekansiz zamansiz isim olsun. hic de sikilmazdim bence. tabi davulun sesi uzaktan hos geliyor.
besiktasta o kadar cok mekan var ki. abbasaganin etrafindaki kafeler, yildiz yokusuyla dikilitas ayriminin ortasindaki kafe, ayazmadere uzerindeki mekanlar vs. bir sukuter al, at bilgisayarini arkaya, hem gez dolas, hem begendigin yerde otur calis.
  • jimicik  (12.01.16 08:27:35) 
Dünyada mekanı deneyeyim madem. Zira sabahtan akşama kadar bir cafe tarzı yerlerde çalışmak maddi açıdan külfet, oturdukça da yiyesin, içesin geliyor. Çeviriyi evde yaparım, gelir bu parayı keyif için harcarım diyorsun. @jimicik işte artıları da var eksileri de.


  • normalisoverrated  (12.01.16 12:39:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.