[]

İş görüşmesi tavsiyeleri verir misiniz?

okulunu yeni bitirmiş taze bir mezun olarak iş arıyorum, görüşmelere gitmeye başladım. genel olarak neleri yapıp, yapmamam gerektiği hakkındaki fikirlerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum :)




 
bildiklerini söyle. ben şunu yaparım bunu biliyorum de. yapabiliklerini anlat


  • zugas  (11.01.16 22:56:00) 
işi istediğini göster.


  • enkolaykullaniciadi  (11.01.16 22:57:32) 
bilmedigin seylere biliyorum deme.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (11.01.16 22:58:32) 
yeni mezun olduğun için tecrübe veya okulda ne öğrendiğini sormayacaklar. kişiliğine, enerjine bakacaklar. o sordukları saçma sorulara nasıl cevap verdiğini inceleyecekler.

ingilizce seviyesi, stajlar vs sunabileceğin güçlü yanların.

güçsüz yanlarını sorarlarsa da bunları nasıl geliştirmeye çalıştığından bahset.

pozisyonla ilgili biraz araştırma yap. uygun olup olmadığını sorgularken farkındalığının faydası olur.
  • sttc  (11.01.16 23:15:44) 
- görüşmeye gittiğin şirket hakkında bilgi topla, daha önce hizmet verdiği müşteriler, yaptığı projeler, aldığı ödüller, haber olmuş başarıları vs.

- görüşmeye gittiğin şirketin bulunduğu sektör ile ilgili bilgi topla

- başvurduğun işle ilgili tecrüben olmasa bile bilgin olsun. benzer pozisyonda çalışan birilerini bulup napıyonuz siz diye sor. basitçe bir özet bile iş görür.

bilgi topla deyince yalayıp yut dedik sanıp umutsuzluğa düşenler oluyor. yeni mezun bir aday olarak zaten 0 olarak görüleceksiniz. üzerine koyduğunuz 0.01 puan bile sizi işe aldırabilir.
  • otonomo  (11.01.16 23:24:53) 
onlar bilgini test eder :) sen rahat ol sadece sadakatli olacağını hissettir bir tekniker olarak 180 milyon alıyorken 350 milyona iş bulmuş iki ay içinde 550 milyona maaşı çıkmış tekniker biriydim 2000 yılı (asgari ücret 120) adam işe girerken bana baktı mutlak sıcaklık nedir dedi :) cevapladım keşke cevaplayamasaydım :))))) 2001 krizinde mahvolduk o gün bugundur hala işlerin parasını beğenmem

otonomoyı da dinle hatta onların sana soru sormasına izin vermeden sen onlara soru sor firmanın yaptığı projeler ile ilgili
  • Dönmezer  (12.01.16 00:04:08 ~ 00:09:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.