[]

Boşanma ve nafaka

Bu boşanma olaylarında merak ettiğim bazı durumlar var.

Şimdi erkek boşanma davası açarsa:

1- Eski karısına(kadın bir işte çalışsa bile) nafaka ödemek zorunda mı ?
2- Eğer zorundaysa bunun miktarı neye göre belirlenir ?

Eğer kadın boşanma davası açarsa:

3- Erkek nafaka ödemek zorunda mı ?


Not: Evli değilim meraktan sordum.

Edit: Kefalet değil de nakafa demek istemiştim. Ama aklıma gelmeyince kefalet yazdım.

 
sahit oldugum bir örnekte adam kadini aldatti mahkemeye de gelmedi, cocuklar kadindaydi zaten. mahkeme adamin yüklü nafaka ödemesine hükmetti.


  • kucukharfler  (11.01.16 18:24:38) 
peki ne zamana dek ödenecek? atıyorum kadın 1 yıl evli kaldı bir daha evlenene dek adam nafaka ödemek zorunda mı?


  • KaraSakall  (11.01.16 18:32:47) 
avukat değilim ama bildiğim kadarıyla nafakanın hesaplanmasında çok fazla değişken var. evlilik birliğin bitmesinde kimin kusuru var, evlilik sebebiyle ya da bitmesi sebebiyle taraflardan birinin zararı var mı, çocuk varsa velayet kimde, mal paylaşımı nasıl yapıldı, evden çıkıp yeni eve taşınacak olan kim gibi gibi. yani tarafın nafaka talebi ne kadar haklı, diğer tarafın itirazı ne kadar haklı hakim amcalar ve teyzeler ona göre karar veriyor.


  • halanne  (11.01.16 18:55:55) 
nafakada kusur aranmaz, evlilik birliği bittiğinde kim yoksullaşacaksa hakim o tarafa nafaka verir. adı da yoksulluk nafakasıdır zaten. kadının çalışıyor olması nafaka almasına engel değildir. tarafların ekonomik ve sosyal durumuna göre hakim bir nafaka miktarına karar verir. bu aylık 250 TL de olabilir, 25000 TL de olabilir. Evliliğin ne kadar sürdüğü de önemli değildir 1 yıl ya da 10 yıl sürmüş olması bir şeyi değiştirmez. Bir keresinde 1967 yılından beri devam eden nafaka dosyası görmüştüm icra dairesinde. adam heralde kadının ölmesi için çok dua etmiştir, kadın da adamın ölmemesi için :). ayrıca sadece kadına nafaka ödenmez, erkek de nafaka alabilir. bildiğim kadarıyla hakan ural sibel can'dan yüklü miktarda nafaka alarak boşanmıştı.


  • nerdeyim ben  (11.01.16 20:13:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.