[]

Üniversite kopya cezası

Aslında kopya değil olayı anlatıyorum.
Bugün finalde cevaplarımı işaretleyip optiği vermeden soru kağıdığının fotosunu çektim(büte calısmak icin) gözetmen bunu görünce bir anda yanıma gelip telefonu aldı kopya cektin vs... tutanak tutacağım dedi.durumu acıklamama izin vermeden susma moduna geçti.tutanak şahitliği için başka bir gözetmen çağırdı gelen gözetmen durumu anlatmamı istedi(gelen gözetmen gayet çözüm odaklıydı hatta telefonda ilk konustuklarında olayın önemli bir şey olmadığını uzatmamasını söyledi telefonumu alan gözetmen ısrarla cağırınca geldi) gelen gözetmen telefonumu alıp inceledi ve herhangi bir kopya girişimi içerisinde olmadığımı gördü ve telefonumu verdiler.
Ancak ilk gözetmen idealistlik şovunu yapabilmek için ben yine tutanak tutacağım dedi kopya olmadığını neden tutanak tutacağını sordugumda kopya yok tamam ama son kararı dersin hocası verecek dedi bende siz bilirsiniz deyip cıktım.


Şimdi böyle bir durumda uzaklaştırma alır mıyım? Bunu merak ediyorum.sınavım geçersiz sayılırsa umrumda değil çünkü zaten şıkların içimden tekerleme söyleyerek salladım.

Uzaklaştırma ihtimali varsa dersin hocasına gidip durumu anlatayım mı?

 
sanmıyorum bir şey olacağını ama tabi ki dersin hocasına gidip durumu anlatmak en mantıklısı.


  • king lizard  (11.01.16 17:09:04) 
benim su ana kadar okudugum lise ve universitede sinav sirasinda, sinav sonrasinda ve hatta sinav kontrolünde (ne yapmis ne etmisim diye gidip bakmak istersen dahi= fotograf cekmek yasak. cogunda yaninda kagit kalem götürüp not almak da yasakti. okulunun yönetmeligini bul, orda da muhtemelen yasaktir. görevli istiyorsa kopyadan yazar, yok aksini kanitlarim dersen yönetmelige uymadigindan sikayet yazar, her türlü sinirsiz hakki var.

gidip anlatabilirsin. ama ne diyeceksin? salladim salladim sorulari almak icin girmistim sinava mi diyeceksin? bosa yakin versen iyi hos, eksigim vardi sonra tekrarlamak icin vs aldim dersin de simdi? gülerler.

ama muhtemelen bisi olmaz. olmamasi gerektiginden degil, kimse ugrasmak istemediginden.
  • aynadakiyabanci  (11.01.16 17:20:21) 
kesinlikle hocaya durumu anlat. hatta o makul gözlemciyi de yanında götürebilirsen güzel olur.

keşke bu ve benzeri ibişleri kaçırıp kırbaçlayacak a takımı gibi bir yapı olsa da parasını verip arkamıza yaslansak.
  • azizakin  (11.01.16 17:33:09 ~ 17:33:18) 
Benim bildiğim tutanak tutulması için somut kanıtta olması gerekiyor. Eğer öyle bir durum olsa telefonuna el koyarlardı(geçici süreliğine).

Büyük ihtimal bir şey olmaz.
  • lathspell  (11.01.16 17:55:27) 
Kopya cekmeaen.bile sinav kagidinin fotografini cekmen yasak ama kimse ugrasmak istemedigimden bisi olmaz. Ayrica idealist dedigin kisi isini dogru yapmaya calisiyor burada hatali kisi sensin.


  • kuzey li  (11.01.16 17:57:59) 
aynadakiyabancı+1
hocanın inisiyatifine kalmışsın.
amacın kötü olmayabilir ama yaptığın yanlış. kimse senin onu ne amaçla çektiğini ve kullanacağını bilemez. üzgünüm ama gözetmen burada doğru davranmış.
  • simten  (11.01.16 18:05:50) 
dersin hocası gıcık değilse geri döner bir şey çıkmaz. benzeri başıma geldi. sınav sırasında sınav bitince oyalanmak için kapalı telefonla oynuyordum. Normalde bozuk, zor çalışan açma tuşu o anda nasıl olduysa çalışıverdi ve telefon açıldı. Çok katı olan kurallar neticesinde telefonuma el konuldu. Hocayla görüşmek durumunda kaldım. Ama durum saçma olduğu için konu kapandı.

ama yaptığın her türlü suç. seni yakmak isterse yakar. şu an ben de asistanım. benim gözetmenliğini yaptığım sınavda olsa bu durum resmi olarak yakmam ama kan alırım azcık... (bana yapılanın benzerini yaparım. aklım başıma gelmişti) hatta yapmışlığım da var. Garibimin rengi atmıştı..(eminin o kişi de bir daha yapmamıştır).

neyse sadede gelelim, şahsen resmi olarak bir şey olmaz diye düşünüyorum. Hocayla da konuş. durumu açık açık anlat. sınavının kötü geçtiğini bütünlemede de soru tiplerine çalışmak ya da daha doğru hazırlanmak için soruları not almak yerine fotoğrafını çektiğini söyle. Sen dürüstlüğünden ödün verme, bence karşılığını bulursun (Umarım iyi bir hocadır).

kopya muamelesi görürsen sınavın iptal edilir, disiplin kuruluna sevk edilirsin, 6 ay uzaklaştırma alırsın ve okuldaki tüm sosyal faaliyetlerden men edilirsin. Genelde kopyanın cezası budur. Farklı ünilerde farklı uygulamalar olabilir. Müfredat ve yönetmeliğe bakın.

arkadaş da idealist değil. görevini yapıyor.
  • unique hint kumasi  (11.01.16 18:21:31) 
Ortada bi sacmalik yok bence. Fotograf cekmek yasak. Bu kadar. Ama kopyaları bile yeri geldiğinde umursamadiklari icin bu meseleden basin agrimaz.

Boyle yapmak yerine, sinavdan sonra hocayla tatli tatli konusup kagidina bakmak istedigini, yapamadigin sorulari almak istedigini soylesen daha hos olabilirdi. Ayni sorulari kullanmayacaksa zaten sıkıntı olmazdi. Cozerek anlatan hocalar bile var. Sen kurnazlik yapmaya kalkmissin.
  • rayde  (11.01.16 18:55:01 ~ 18:55:40) 
bugune kadar en az 10 tutanak tutmuş biri olarak cevap vereyim.
birinci alternatif, gözetmen tutanağı hocaya verir, hoca işlem yapmaz.
ikinci alternatif, gözetmen tutanağı hocaya verir, hoca öğrenci işlerine verir.üçüncü alternatif gözetmen hocayı atlayıp (sıkar biraz) doğrudan öğrenci işlerine verir.

tutanak öğrenci işlerine gelince, üst yazıyla dekanlığa gider, dekanlık bir hocayı soruşturmacı olarak atar. soruşturmacı hoca gözetmenleri ve sizi dinler. sonuca karar verir.

eğer iş buraya kadar uzarsa en fazla uyarı alırsınız bence. her halukarda şimdiden gidip hocayla konuşun.

(yukarıdaki cevapları okumadım, benzerleri varsa pardon)
  • halanne  (11.01.16 19:03:07) 
hoca ile konuş başka da bişey yapma.
çok kızarsa hocam düşüncesizlik ettim özür dilerim de çık.


bişey olacağı yok biraz ego kurbanı seni seçmiş üst benim ne demek telefon gazına gelmiş hocan.
  • indescribable  (11.01.16 19:10:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.