[]

Regl ve Ağrı Kesici İkilisi

Duyurunun Girl Powerları
Yıllardır majezik ile mutlu mesut geçinip gidiyorduk. Nedenini hiç bilmiyorum ama son 3-4 aydır bunu içtiğim günlerde beni zehirlemeye başladı. mide bozulması, mide bulantısı vs. majezik ile böyle bir sey yaşayan oldu mu?

Bir de şimdi kafam karışmış halde. çok da öyle tanıdığım bildiğim ağrı kesici de yok. Sizler ne yapıyorsunuz ne kullanıyorsunuz?

 
ilaç midene dokunuyor olabilir reflü vb. durumlarda oluyor genelde. ben çooook zorda kalmadıkça ağrı kesici almıyorum çünkü adet süresini uzatıyor. bir de uzun süre kullanımdan sonra vücudun alışması nedeniyle etki etmez diye düşündüğüm için kullanmıyorum.


  • who cares wins  (11.01.16 15:30:16) 
acaba ilacın tarihi mi geçti? yeni bir kutu satın alın isterseniz.


  • majigoria  (11.01.16 15:34:52) 
Arveles, kanamayı kesmeden bütün ağrıları kesen tek dayanağım.


  • bitersin  (11.01.16 15:37:03) 
Ben böyle zamanlarda annemin yönlendirmesi sonucu (eski hemşire) sadece Spazmol kullanıyorum. Tavsiye ederim


  • lcha  (11.01.16 15:39:08) 
regl sırasında ağrı yaşamıyorum çok şükür. zaten çoğu ilaca alerjim var. sadece parol iyi geliyor. regl ağrısı değil ama genel olarak dayanılmayacak bir ağrım olduğu zaman parol alıyorum.


  • peggy  (11.01.16 15:41:01) 
Majezik benim de kurtaricim. Ve bir sorun yasamadim simdiye kadar. Arveles, buscopan, cataflam gibi ilaclar kullananlar da var. Miden hassas ise sakin apranax ve aprol kullanma.


  • kucukharfler  (11.01.16 15:41:43) 
majezik mideye ağır gelen bir ilaç zaten, bilinen bişey
insanlar regl olduğunda kramp-kasılma-sancı- bel ağrısı filan çeker -senin de böyle galiba? bu tip ağrı için iyi bilgili değilim.

ben bir 10 senedir bunları yaşamıyorum gibi bunun yerine başağrısı ve mide bulantısı yaşıyorum, yine eskiden pek ağrı kesici içmezdim ama artık başağrısı için kullanılan diğer ağrı kesicileri alıyorum, gözlerimden yaş gelene kadar başım ağrıyor, kusana kadar midem bulanıyor, sürünüyorum mecbur alıyorum ağrı kesici. bende uzatmıyor hatta kanamayı kesiyor bile olabilir. ben vermidonu genelde kırıp alıyorum, apranax, parol, minoset, arveles vs. alanlar da var.
  • niye ama  (11.01.16 15:45:34) 
ben de ağrım olursa majezik kullanıyorum. bir sorun yaşamadım hiç. arada arveles de alıyorum. onunla ilgili bir sorun da olmadı.


  • şubatsonrası  (11.01.16 15:48:51) 
Volteren mucize oldu benim için. Acillik olan bir bünye idim. 1 Senedir falan gayet rahatım, Regl olur olmaz içiyorum çünkü. 100 mg olanını. Daha önce çok ilaç denemiştim majezik, buscopan, vermidon... Bi tek advil işe yarar gibiydi ama o da her zaman değil.

Kısaca Volteren candır.
  • mutlusismankedi2015  (11.01.16 15:52:57) 
zehirleme değil yan etkileri onlar, midenin daha hassas olduğu dönemlere denk gelmiş muhtemelen. her ay adetlerim aşırı sancılı geçer. majeziktense dolorex ve arveles öneririm. yanında bir de spazmomen ya da spazmol tarzı spazm çözücü alırsanız rahat edersiniz.

bizde hep yanlış bi inanış vardır , ağrıdan ölmedikçe ilaç içmeyiz. halbuki ağrılı adet gördüğün belli sabah hafifken al ki rahat et. henüz hafifken almak ağrının en şiddetli anında almaktan daha iyi
  • lushdiamond  (11.01.16 15:56:10) 
çok ağrılı gecenlerdenim ama artık sıcak su torbası ve bitki çayları (limon ve bal ekliyorum) ile bunun gecici bir kaç saate/gune gececeği fikriyle atlatıyorum. ilaç içsem kanama azalıyor ve tam rahatlama yasayamıyorum gibi geliyor psikolojik olabilir. ilaçsız atlatıyorum öyle yada böyle gecici oldugunu dusunmeye gayret ederek.


  • slalom  (11.01.16 16:43:48) 
Majezik gibi nsai grubu ilaclar mide mukozasini koruyucu ozellik gosteren enzim salgisini da inhibe ettigi icin mide rahatsizligi olanlarda kullanilmamasi gerekir. Saglikli insanda bu problem olmaz, midende sorun var bu grup ilaci kullanma bir sure.

Ne kullanmaliyim dersen minoset olabilir.

Bir de gastroenterolojiye bir kontrole git dedigim gibi ilac dokunuyorsa mide saglam degildir.
  • neferkitty  (11.01.16 16:51:05 ~ 16:54:05) 
buscopan plus kullan. nsaii kullanman gereksiz. buscopan yeter.


  • shotgunwoman  (11.01.16 17:59:56 ~ 20:21:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.