[]

ikinci el araç alırken ekspertiz falan?

istanbul dışında yaşayan bir kız arkadaşım internetten birkaç araç beğenmiş, istanbul'da olduğum için benden rica etti. sen bu işlerden anlarsın, gidip ekspertiz yaptır tamam dersen gelir alırım dedi ama işin ilginç tarafı ben hiç anlamam. karizmayı çizdirmemek için tabi canım ne olacak dedim ama bozuk araba aldırmayalım kıza.

şimdi bu ekspertiz olayı nasıl oluyor? aracın kendi servisine gidip ekspertiz raporu çıkarıp o puana göre aracın durumunu mu anlıyoruz yoksa sanayide kaportacı mahmut'a gidip sözlü yorum mu yaptırıyoruz?

işleyiş ve maliyet hakkında bilgi verebilir misiniz?

 
alan adamın şuraya götürüp baktıralım dediği yerden uzak dur öncelikle. tanıdığı falandır muhtemelen araba süper al geç derler.
yetkili servislerin expertiz yapanları da var yapmayanları da ve fiyatları yüksektir.
diğer türlü ise expertiz yapan yerler var. oralara götürüp istediğin yerini kontrol ettiriyorsun.
diğer şık olarak ise sanayide tanıdığın oluyor, götürüp baktırıyorsun. ama düşük bir ihtimal.
  • alibaba06  (11.01.16 14:48:56) 
(bkz: computest)

ama düzgününü bulacaksın.
  • ayiadam  (11.01.16 14:49:20) 
ben aracimi satarken, alici sanayide ekspertiz raporu veren bir yerde bulusmamizi istedi. Raporu veren adamlara 4 sene once 50TL ucret odedi. Sonra aracin boya kalinligi olculdu. Daha sonra guc/tork grafikleri cikartildi. Frenler, elektrik aksami test edildi.

Rapor sonunda kaportadaki tum boyali kisimlar kabak gibi belli oldu :). Tabi adama daha onceden soyledigim icin o konuda sikinti cikmadi. Motorun verdigi guc fabrika degerinin %90'i olarak olculdu. Alici biraz ariza cikartti ama sanirim normal degerler bu sekildeymis. Eksper olmasi gereken bu diye belirtince alici sesini yine cikartmadi.

Yaklasik 15 dk. suren bir islem. Bir de benim aracin sigorta/kasko'dan kaza yapip yapmadigini ogrenmislerdi. Onu da sorgulamanizi tavsiye ederim. Simdiden gule gule kullanin.
  • pacoquinha  (11.01.16 14:50:40) 
yetkili servise gidip parasını verip ekspertiz raporu alıyorsunuz. bildiğiniz bir usta varsa o da olur.

maliyet 150 tl civarı olur sanırım.
  • lancelot du lac  (11.01.16 14:51:17) 
bu işte tanıdık usta falan varsa daha ucuza falan maledebilirsin ama dediğin gibi eğer hiç anlamayan birisiysen, google'a girip "bosch car service" yazıyorsun. hem sana hem araç sahibine en yakın yeri buluyorsun. arabanın sahibini arayıp orada buluşuyorsunuz. 2. el araç için ekspertiz raporu istiyorum diyorsun. 100-150 tl gibi bir ücreti olması lazım. sana kocaman bir rapor veriyorlar, arabanın şu parçası değişmiş, burası boyalıymış, şurdan kazalıymış vs. vs. vs. diye. en temiz ve garanti yöntemi budur. eğer anlamıyorsan kaportacı mahmut'a falan gitme, en temizi böyle olur dediğim gibi.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (11.01.16 14:59:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.