[]

ebeveynin çocuğundan minnet beklemesi

ebeveynin çocuğundan minnet beklemesi çok saçma değil mi? türk dizilerinde, filmlerinde filan çok görürüz özellikle, yok sırtımda taş taşıdımlar, yok saçımı süpürge ettimler. keyfin için doğurduğun çocuğu imkanların ölçüsünde bakacaksın tabii. bunun için minnet beklemek, çocuğa kendi sorumluluğunu yüklemek... ebeveyn olmaması gereken insan işi resmen. yanılıyor muyum? bu konuda benim göremediğim ve ebeveyni haklı çıkaracak bir yan var mı acaba?




 
çok saçma. çocuk doğmayı kendisi istemiyor. ama belli ki insanlar çocuklarını ben yaşlanınca bana baksın diye doğuruyor. çocuk kendisine verilen emeklerin hiçbirinden sorumlu değil, çünkü hayatta kalması için gereken temel şeyleri sağlamak zaten ailenin görevi, fazlasını da yaptılarsa da çocuk zorla yaptırmadı, minnet duyarsa duyar o ayrı ama duymak zorunda da değil.

edit: hele ki "ben genç yaşta seni doğurduğum için hayatımı yaşayamadım" anneleri var ki evlerden ırak, doğurmasaydın???"
  • freya  (11.01.16 14:35:23 ~ 14:36:34) 
minnet beklemek çok doğru değil evet ama nasıl ki ebeveyn çocuğuna bakmakla mükellef ise çocuk da ihtiyacı olduğu zaman ana babasını gözetmek, imkanı dahilinde ihtiyacını gidermek zorunda. ne anne babalar var doğurup sokağa atan ya da atmasa bile insan gibi yetiştirmeyen. e haliyle o kadar emek verip büyüten insan da minnet olmasa bile vefa bekler. insani bir duygu bu. iş yapıyosan maaşını alıyosun gibi düşünmeyin bunu


  • animalman  (11.01.16 14:38:51) 
(bkz: anne olunca anlarsın)

minnet beklemek değil ama hayırlı evlat beklemek hakkımız

edit: improbable +1
keyfim için geceleri 2-3 kere kalkmayı, eve tıkanıp kalmayı, kariyerime ara vermek zorunda olmayı, süt olsun diye olmadık şeyleri yiyip yiyip kilo almayı, hala daha yerden bir hamlede kalkamamayı yapmadım.
günümüzde eğitimli ebeveynler keyifleri için çocuk yapmıyor zaten. 5 dakikalık seksin ürünü değil çocuklar
  • la noix  (11.01.16 14:51:24 ~ 15:20:24) 
sırf keyfi için doğurdu diye bir mantık sanmıyorum ki olsun. doğurup bi köşeye bırakmamış. yetiştirmiş, geceleri uykusundan olmuş, altını temizlemiş, ilgilenmiş vs.. bence her şeyden önce bir vefa borcu var. "vefa istanbul'da yalnızca bir semt adıdır" diyenlerdensen bilemeyeceğim. anne baba olmak kolay bir sorumluluk değil. minnet değil, onun sana olan sevgisinin karşılığını bir nebze olsun alabilmek bence bekledikleri. ki sevgi seviyorum deyip geçmekle de olmuyor. sen de onunla ilgileneceksin ve gerekiyorsa bakacaksın tabi. olay biraz duygusal bağlarla alakalı aslında.


  • Improbable  (11.01.16 15:08:03) 
Az sonra cok elestirileceksin nedeni en altta...
Devilred'e soyle katiliyorum. Cocuk dogurmaya karar verenler kadinlar degil daha cok erkekler. Kadinlarin bu konuda soz soyleme hakki olmayabiliyor. Ataerkil toplumlarda kac cocuk olacagi erkege bagli. Fiziksel olarak olmasa da zihinsel olarak da kadin cocuk isteme egiliminde. Cocuk istemedigini acikca belirten kadin toplumdan dislanma tehlikesi yasar. Cocuk yapmak bircok toplumda aslinda orduya asker, fabrikaya isci yetistirmektir. Ama cocuk yapmak bir erdemmis gibi gosterilerek, cocuk istemeyen ya da kisir kadinin kendini eksik gormesine yol acmislardir. Bu konuda aklinda sorular varsa toplumsal cinsiyet konularinda okumalar yapmani, seminerlere katilmani oneririm. Elestirilecek olmanin nedeni ise cocuk istemiyorum demenin toplumda hala tabu olmasi. Neyin tabu olup neyin olmadigina soyle bakilabilir. Cumleyi olumluysa olumsuz olumssuzsa olumlu yapin. Cikan cumle nedeniyle toplumdan korkmaya basliyorsaniz bir tabu buldunuz.

  • Traveller  (11.01.16 15:53:15) 
Katılıyorum. Çocuğu yapması çok kolay. Yaptıysan bir zahmet en iyi şekilde bakacaksın. Bu kedi köpek vs sahiplenmesi için de geçerli fikrimce. Ne yaparsan yap, en iyisini yap. Dene en azından.

Kalkıp da "yemedim yedirdim en iyi şekilde büyüttüm okuttum hedehödö" çok saçma. Tabii ki yapacaksın.
  • mutlusismankedi2015  (11.01.16 15:55:42) 
ben de katiliyorum ve yaslaninca kendine baksin diye cocuk yapanlardan nefret ediyorum.
sevgisine karsilik beklemek normal de minnet beklemek sacma.

bir de zaten cocugu düzgün, bilincli, kendine güvenen bir birey olarak yetistirdiysen, zaten sen ona belirtmeden o cocuk senin onun icin yaptigin fedakarliklari görür, kafasinda ölcer tartar ve bunun kiymetini bilir.
  • kucukharfler  (11.01.16 16:01:14 ~ 16:04:29) 
kesinlikle katılıyorum. çocuk ne yapsa haklı bence çünkü doğmayı o istemedi.


  • sta  (11.01.16 16:49:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.