[]

aliexpress kargosu

16 kasım'da bir ürün aldım. tracking code verdi fakat bu kodda ptt'den takip edilemiyor.satıcının verdiği 17postservice.com'dan takip edilebiliyor. ptt kodlarında harf falan oluyormuş galiba. ptt'yi aradım doğal olarak barkod kodu yoksa bakamıyoruz dediler. 17postservice'te ise en son olarak "2016-01-08 Delivery (bulunduğum ilçe) XX010" yazıyor. bu siteye göre ocağın sekizinden beri bulunduğum ilde ama ne geldi ne de arayan oldu ptt'den. satıcıya durumu söylüyorum "aksamalar yüzünden gelmemiş gelecek" diyor bana. yeni tracking code istedim ptt için aynı şeyi tekrarlıyor. nedir bunun meali?




 
Ürünün değeri düşükse takipsiz kargo ile gönderilmiş olabilir, normalde sana verdiği takip numarası paket üzerinde bulunuyor ama sisteme geçmiyorlar (özellikle ptt de) . Eğer imkanın varsa dağıtım merkezine gidip sorabilirsin yalnız takip numarası ile değil de direk adres vererek sorman daha kolay bulmalarını sağlayabilir.

Edit: Dispute öncesi satıcı ile iletişime geç bazıları zorlama ile de olsa süreyi uzatıyorlar.
  • EkimBebesi  (11.01.16 13:56:07 ~ 14:01:14) 
kasımda bilmemne festivali yaptılar ya kargolar çok geç geliyomuş. benim de kasım başında söylediğim şey ta dün geldi. güvenli dalga süresi doluyosa dispute aç henüz gelmedi diye.


  • yuto  (11.01.16 13:58:14 ~ 13:58:29) 
benim aralık sonunda sipariş ettiğim ürün geldi. o muhtemelen gelmiştir. sen pttye gidip sorsan? yoksa bi problem olabilir.


  • freetakilir  (11.01.16 14:15:18) 
ptt'nin hangi şubesine geldiğini bilmiyorum.


  • seksli harf  (12.01.16 14:35:26) 
ptt bu konuda cok boktan calisiyor. bana da kart gelmisti, günlerce ptt subesinde beklemis, ne gelen vardi, ne de giden. haber kagidi da birakilmamis. neden teslim edilmedi dedim, görevli apartmana girmedi dediler. sacma ötesi bir kurum yani. postama ulasana kadar 3 ptt subesi gezdim, resmen iz sürdüm de buldum. normalde aliexpress ürünleri siparisi müteakip 5. veya 6. hafta geliyor en gec...


  • menny  (12.01.16 14:55:41) 
doğru diyorsun @menny sıkıntı şu ki ben hangi şubede bilmiyorum barkod da yok kaldı öyle. 5 liralık bir şey o önemli değil de insanlar işini düzgün yapmayınca sinir oluyor insan.


  • seksli harf  (13.01.16 10:03:16) 
simdi ben söyle bir yol izledim: cevremizde bulunan ve mahallemize bakan tüm postaneleri tek tek gezdim (3 adet) ve o sekilde bulabildim.


  • menny  (13.01.16 14:26:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.