[]

ne çizeyim sorusuna kökten çözüm

Merhabalar, bilen bilir ben resim yaparım. (mimar sinan heykelde okuyorum fakat okula gidemiyorum)

Sorum şu: Ne çizeceğim konusunda yönlendirecek bir kaynak arıyorum.

Yani manzara resmi yapmak istemiyorum, ama böyle en azından artık komple hayalden ilerleyebilecek seviyeye gelene kadar yön gösteren, al hacı her gün burdan birini çiz vs. gibi illüstrasyonların falan olduğu bir kaynak arıyorum. Kitaplarımdaki çizeceğim tüm şeyler bitti. Yani el ayak figür, portre hepsi tükendi. Daha çok digital painting yapıyorum ve fantastik tarafa doğru kaymayı düşünüyorum.

Ne istediğimi tam olarak anlatabildim mi bilmiyorum ama benim gibi günlük çizim yapan varsa nerelerden besleniyor? Moda dergileri falan mı? Vallahi tıkandım kaldım.

 
şurası nasıl?
reference.sketchdaily.net

ya da şurası?
www.quickposes.com
  • loveinaflipbook  (11.01.16 13:19:23 ~ 13:20:28) 
Şunu da kontrol edebilirsiniz;

www.reddit.com
  • spadram  (11.01.16 13:44:22) 
ben bu soruyu daha önce de sormuştum ve @loveinaflipbook aynı cevabı vermişti gibi hatırladım birden.

ilk linki deniyorum ara sıra ama öyle değil, bunlar sadece figür için. Mesela konu verecek bir şeyler arıyorum. Maviturta eskiz günleri var facebookta, ama o da her zaman vermiyor. Verdiğinde bana uymuyor. Her gün düzenli yapan bir yer arıyorum.
  • safepassage  (12.01.16 14:57:10) 
@spadram ben bu redditi kullanmayı beceremiyorum ya burayı takip mi edicez şimdi?

çok eğlenceli bi site evet ama ulaşmak istediğim yerleri hep kaybediyorum. bunu da bookmarka ekledim şimdi.
  • safepassage  (12.01.16 15:02:22) 
Üyelik açarsan daha rahat takip edebilirsin. beğendiğin gönderileri kaydet dediğinde profilindeki "kaydettiklerim" bölümüne atıyor. bu şekilde tekrar dönüp inceleyebilirsin.


  • spadram  (13.01.16 07:59:37) 
imgesel istiyosun yani. imgesel konularını toplu bir şekilde bulamam fakat amacın ne?

yıllar önce gsf atölyesinde çalışırken sıradan bir konuyu bile sıradışı anlatan çocuklar vardı. sıradışı bir konuyu ise dümdüz anlatacaksan, aykırı konular bulmayalım sana.

mesela bugün; japonya'da katananın eğitimini veren bir ustanın çıraklarıyla olan eğitimini yap.

sana hergün böyle konu verebilirim.
  • kupigometa  (13.01.16 08:32:40) 
rüyalarınızı hatırlıyor musunuz? rüyalarınızı çizmeyi deneyebilirsiniz. bu bence kökten çözüm ilhama. çizmek istediğim rüyam çok ama altından kalkamayacağım için denemedim.

şarkılar sonra. ben bunu kendim bir gün çizeceğim ama sizle de paylaşayım: jeff buckley, dream brother. www.youtube.com

o kuşu o pencerede, az sonra birini kaldırıp pençelerinde götürecekmiş gibi ya da bir felaketi bekler gibi ikizlere bakarken çizmek istiyorum.

çizmelik değil mi ama?
  • godoşu beklerken  (13.01.16 08:44:57 ~ 08:50:12) 
@godoşu beklerken ben çok nadir rüya görürüm :/

videoda kuş falan mı var? ben işyerinden pek göremedim de, thumbnaillerine bakınca yok gibi. sözleri anlatıyorsa bilemem ama şarkıyı çizmek biraz daha zor geldi. çünkü genelde ben şarkının sözlerini değil melodisini dinlerim. sözlü şarkı da dinlemem aslında pek.
  • safepassage  (13.01.16 12:52:54) 
videosu yok; varsa da ben 18 küsur yıldır bilmiyorum. sözler şöyle başlıyor ama:

bir çocuk ikizinin yanında uyumakta,
hatıralar rüzgar gibi geçiyor hızla
o kara melek gıdım gıdım giriyor içeri
siyah kanatları açılmış, izliyor onları

(gerçekte kuş yok benim imgelemimde o hep dev gibi bir kuş ve bunu başta belirtmedim çünkü lyricleri aklıma getirmedim, hep gözüme gelen şekliyle yazdım zaten günde 5-10 kere falan dinlediğim zamanlarda parçanın rüyasını böyle görmüştüm - kusura bakmayın-)


tam çevirmedim, ama jeff buckley buradan nakaratta babasının ölümünden dolaylı bahsettiği bir şarkıya giriyor, şarkı imgelem dolu zaten ancak hakim his uğursuzluk beklentisi, terk edilmek, mahkum edilmek ve yine de terk veya mahkum edeni sevmek, onu anlamak. hepsinin aynı anda olması.


edit: özel bir hastalık yoksa herkes rüya görür, demek ki hatırlamıyorsunuz. oysa ben rüya kadar çılgın ve ilham verici bir şey bilmiyorum. umarım bir gün hatırlamaya başlarsınız.
  • godoşu beklerken  (13.01.16 18:45:20 ~ 20:09:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.