[]

sektörde çalışanlar

hammadde veya bir şey alırken teklif istiyorsunuz ya hani teklif geldikten sonra arayıp pazarlık yapıyor musunuz? counter-offer neden yok bu işlerde? şu fiyattan verirseniz alırız nasıl diyorsunuz? direk mail mi yazıyorsunuz?

tabi kurumsal firmalar için bu söylediğim..


 
Elimde bir firmadan (firma adı söylenmez) şu kadarlık bir teklif var denir ya da zarf atılır. O fiyata düşüp düşemeyeceklerini sorarsınız ona göre gelişir.

Tabi en önemli şey elma ile elma'yı karşılaştırıyor olduğunuz.

Çok adam gördüm ya buna transport dahil değilmiş ya da et kalınlığı farklıymış diyip ucuz aldığını zanneden.
  • ihanet kac kisilik  (11.01.16 12:34:09 ~ 12:36:11) 
yani mail attın 'şu malın şu kadarı için teklifinizi bekliyoruz' dedin mesela..

onlarda 'sayın dddkd bey ilgili teklifi ekte bulabilirsiniz' diye attılar baktın doğru düzgün imzalı teklif.. atıyorum adet başı 5$ demiş firma..

şimdi sen ya şunu 4$ yapta alalım 5000 tane nasıl diyorsun?

'piyasa koşulları ve maliyetlerimiz açısından kabul edebileceğimiz tutar 4$'dır. teklifinizi güncellediğiniz taktirde alım yapacağımızı belirtmek isteriz'

mı diyorsun

yada firmayı arayıp 'ya selamlar teklifinizi aldıkta bunu 4$'a çekme imkanımız var mı?' mı diyorsun..

tabi hiç tanımadığın firma için soruyorum.. tanıdıkla bi şekilde halledersin..
  • dedim dedim de kime dedim  (11.01.16 12:37:44) 
"sektörde çalışanlar" benim sorum da bu, sektörde çalışan denince aklınıza ne geliyor? hangi sektör olduğunu yazmamışsın. Daha önce de gördüm bu ibareyi. Sektör denince belli bi alan mı aklınıza geliyor?

Senin cevabına gelince;
Fiyat kırılımı talep ediyorum. Hangi aşamaya ne kadar para ödeyeceklerini yazmalarını istiyorum. Böylece nerelerden fiyat kırabileceklerini değerlendirip teklifin pahalı mı ucuz mu olduğunu anlamış oluyorum. Şuursuzca "şu kadar yap alayım" denmez. diyen var ama köy kafasıyla emekliyorlar.
  • theli  (11.01.16 13:31:03) 
sektörde çalışanlar demek işte dışarıda çalışanlar..

''Hangi aşamaya ne kadar para ödeyeceklerini yazmalarını istiyorum.''

bunu cidden yazıyor mu firma? garipmiş..
  • dedim dedim de kime dedim  (11.01.16 15:33:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.