[]

evlilik tarihi yaklaştıkça stres yapmak normal mi?

stresten kastım, eşya, çeyiz, ev tutma vs stresi değil.

özgürlüğüm gidiyor stresi.

altı ay sonra evleniyorum. birkaç gündür kafamda deli sorular. "özgürlüğün gidecek farkında mısın" diye soruyorum kendime. evlenmeden önce buna benzer şeyler yaşadınız mı?

 
Normal ama 6 ay kala bence pek normal degil daha kisa surede panik oluyor, geri donusun olmadigi zaman


  • la noix  (10.01.16 21:33:06) 
Bir şey sorucam yanlış anlamayın da bunu düşünen adamın evliliğe olan ciddiyeti sorgulanmalı.


  • sytemofadownmanyagi  (10.01.16 21:51:47) 
bence normal ama içinize atmak yerine nişanlınız ile konuşmanız gereken bir mevzu.


  • rivulet  (10.01.16 21:53:12) 
kafan stresten dolayi karışmış. imzayı atınca normale dönersin, korkma.


  • oligomer  (10.01.16 21:55:11) 
bu kafadaysan evlenme bence. evlecenek insan özgürlük falan düşünmemeli


  • roe  (10.01.16 21:59:17) 
sytemofadownmanyagi, hem soruma cevap vermemişsiniz hem de soru sorucam deyip soru da sormamışsınız.


  • buffy de vampir sayılır  (10.01.16 22:00:12) 
eger capkinsaniz ve evlilik oncesi cok esli bir hayat tarziniz varsa normaldir.cunku evlilik catisi cok partnere karsidir.beden ve ruh ancak karsinizdaki esiniz icindir.


  • iwilldiealone  (10.01.16 22:13:23) 
çapkın değilim, çok eşli hayatım hiç olmadı. baya bi kendi halinde takılan bi adamım. özgürlüğüm gidecekten kastım da aslında, işten eve gidip deli gibi dizi izliyorum bazen. bazen de radyo tiyatrosu falan dinliyorum saatlerce. baya bi asosyal bile sayılırm. bunların gidecek olmasını kastediyorum.

yoksa kızlarla eskisi gibi rahat takılamayacağım, erkek arkadaşlarla sürekli pes atamayacağım gibi dertlerim yok. zaten yapmıyorum çünkü.
  • buffy de vampir sayılır  (10.01.16 22:21:24) 
bana saçma geliyor. özgürlüğüm elimden gidiyor diyorsan evlenme?


  • kirazıseviyorum  (10.01.16 22:24:16) 
emin değilsiniz.


  • optum kib bye  (10.01.16 22:26:32) 
sadece kendi rahatiniza yani kendinize zaman ayirmata cok alismissiniz.daha sonra hayatinizda bir esiniz olacak ve insallah cocugunuz o zaman kendinize cok az zaman kalacak.kisa tabir ile sevgili bile edindiginiz zaman zaman problemleri oluyor kendinizle ilgili.cok normal duygular dediklerinize gore.zamanla gececektir,rahat olunuz.


  • iwilldiealone  (10.01.16 22:57:44) 
senin gibi akademisyen erkek bir tandığım vardı- o zamanlar bekardı ama kız arkdaşı vardı
kız onu doktoraya yollarken sevdiği diziler, filmler, müziklerle dolu bir hard disk hediye etmişti
çocuk (ve tabi ben dahil etrafı da) kız da aynı şehre gelen kadar onları dinledi/seyretti (tabi nttten başka şeylerle birlikte)
sonrak kız gelince de birlikte yine dizi seyrediyorlardı, izlerken evin işlerini ütüyü yemeği vs. yapıyorlardı, sonra evlendiler.
yani demem o ki, sevgilin öcü değildir herhalde :) evlenince de yine seyredersin. birlikte seyredersiniz, kendine ait olanları yolda filan seyredersin, onun dışında deidğin gibi bu çok asosyal bir alışkanlık zaten kız da seni daha sosyal bi takım şeylere yönlendirse fena olmaz :)
evli değilim beni dinleme de bu da böyle bir anımdır
  • niye ama  (10.01.16 23:10:48) 
Beni erkek arkadasim, her erkek evlenmeden once bir dusunur, artik bekar hayatim bitti, hayatimda tek bir kadin olacak, hayatim eskisi gibi olmayacak diye bir endise eder icten ice demisti.


  • innerbliss  (10.01.16 23:32:02) 
sırf bu yüzden evlenmeyecem be buffy. yani evlenecek olsam, stres olurdum ben de açıkçası. kolay şey değil. şimdi kafama göre takılıyorum. mesela salı günü bi' sinop yapayım diyorum, sonra belki bi' ankara yaparım diyorum. Sonra gelirim bi' fenerbahçe'nin maçına giderim diyorum. bir de ben üzerine afiyet biraz çapkınım ve gözüm dışarıda. yani bunu kaybetmek benim için büyük sıkıntı.

yani şu anda senin yerinde olsam senin stresinin kat kat fazlasını yaşardım.
  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (10.01.16 23:37:43 ~ 23:38:16) 
Valla kadin tarafi olarak dugune 2 hafta kala neredeyse nisani atiyodum :) ustelik acayip sacma biseyden dolayi. Burda chat'e girdim, orda aldilar gazimi :)

Kadin erkek Herkesin basina gelir yani
  • la noix  (11.01.16 06:21:05) 
Evlenme kafasında değilsin.


  • arnold schwarzeneger  (11.01.16 09:31:46) 
bence içini ferah tut. evleneceğin insan sen eve geldiğinde saatlerce radyo tiyatrosu dinleyeceğini biliyordur, ikinizin pratik hayatta bir takım alışkanlıkları, rituelleri, zevkleri var. bunları zaten tanıdınız. evlilik bunlardan vazgeçmek değil. Ortak geçireceğiniz zamanınız, yapacağınız şeyler illa ki olacaktır. ama yalnız yaptığınız şeyler de devam edecek. zaten bir süre sonra ortak bir rutin oturur. birlikte yaşayacağın insanın bunları sorun edeceğinden endişe ediyorsan ve gerçekçi bir endişeyse o zaman belki seçiminde bir sorun olabilir. ama zaten evlenmeyi seçtiysen birazcık evham gibi duruyor. dert etme.


  • shadowcat  (11.01.16 12:04:42) 
derdin tek eşlilik veya arkadaşlarla pes atamayacak olma korkusu olsa stresten endişe yapıyorsun derdim ama asosyal, izole yaşantını kaybetmekten korkuyorsan o konuda haklısın evet kaybetme ihtimalin çok yüksek.

evlilik çok sosyal bir ilişki türü, en basit günlük faaliyetler için bile iletişim halinde olman gerekiyor sürekli bir takım çalışması durumu var. bu zaten muhtemelen insan doğasına daha uygun bişeydir ama yalnızlığa alışmış, bireyselleşmiş ve bunu seven insanlar için çok zorlayıcı olabiliyor. bomboş eve gelip yalnız sakin bir gece geçirmek, bunun için özel bir plan program yapmak zorunda olmamak her ne kadar özgürlük değil sadece yalnızlık da olsa özgürlüğe benzer hafif bir hissi var ve onu özlüyor insan.
  • yesil kod adli mahmut yildirim  (11.01.16 13:20:20 ~ 13:21:05) 
normal. herkes yaşayacak diye bir şey yok, yaşanmaması da yaşanması kadar normal.

sonuçta müstakbel eşin senin nasıl biri olduğunu zaten biliyor, aşarsınız bunları. senin kendi alanın olur, onun kendi alanı olur. her dakika birlikte bir şey yapmanız gerekmez. evlenmeden önce bir süre birlikte yaşarsanız evliliğe daha kolay uyum sağlarsınız.
  • whimsical  (11.01.16 13:49:37) 
Özgürlüğün gitmiyor. Evlendikten sonra ''Ee fark yokmuş'' dersin muhtemelen.


  • jude  (11.01.16 13:59:09) 
evet sen bir de cocuk dogmaya yakin ne olacak onu düsün.


  • fleshbloodmore  (11.01.16 17:20:11) 
meşhur bir laf var ya, hem ağlarım, hem giderim.


  • gokhan atestepe  (15.01.16 16:32:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.