[]

Manikür vakası (Kızlar toplaşın:)

Sevgili duyuru,

Ömrü hayatımda toplasan 3-4 kere manikür yaptırmışımdır. O da özel günlerde, "aman çok kesmeyin" diyip. Tırnaklarım muntazam normalde, etleri içine itme, kesme vs gibi şeyler de hiç yapmam.

Dün kardeşimle kuaföre gittik, manikür yaptırdı. Beni de galeyana getirdi, ellerimi suyun içinde buldum.

Kadın da sağolsun derinden kesti de kesti kanattı resmen. Dünden beri kıpkırmızı gerilmiş vaziyette..Ne yapsam ne etsem şimdi düzeltmek için? Yıllardır dertsiz, yumuşacık ellerimde sert sert etler çıkar mı, artık hep maniküre gerek olur mu?

Bu arada sizin manikürle aranız nasıl? Bir ben kalmadım di mi 30 yaşında manikür yaptırmayan :)

 
mecbur bekleyeceksin artık yaraları düzelip kendi haline gelene kadar. bu süre içinde bol bol nemlendir. ben de şanslı kesimdenim. tırnak eti, kütikül sorunlarım yok bakımımı da kendim yapıyorum. sürekli oje kullandığım için dönem dönem sağlıksızlaşabiliyor ama genel olarak iyi durumda. dışarıda mecbur kalmadıkça da manikür yaptırmıyorum, en temiz yer de olsa tiksiniyorum. bir dönem vaktim olmadığından üst üste sürekli manikürcüye yaptırmak zorunda kalmıştım tırnaklarım en kötü dönemlerini yaşadı resmen. kendim bakmaya başlayınca yine bir süre sonra toparladı.


  • yorke  (10.01.16 21:18:23) 
Ben kendim yapıyorum hep, güvenemiyorum hijyen açısından kuaförlere. Hatta dün yaptım biraz derinden girdim sanırım sizinkiler gibi oldu. kızarık ve hafif şiş şu an, bastırınca canım yanıyor. Bir iki güne geçer sanırım. İlaç falan bir şey sürmüyorum.


  • 1a2b3c4d  (10.01.16 21:19:39) 
ben de 26 senelik hayatımda 1 kez yaptırdım. benim de aynı şekilde kanayıp kızarmıştı ama sonra düzeldi. Benim ilkti gerçi senin 3 4 kez olmus ama yapısının hemen değişeceğini sanmam, nemli tut sürekli nemlendirici falan sür tırnak diplerine.


  • anksiyetik pia  (10.01.16 21:20:34) 
ben de hayatımda hiç manikür yaptırmadım. arada etleri düzeltiyorum. kesik falan olursa da önce baticon, sterilize etmek için, ardından da evicap e vitamini sürüyorum. çok kötü yaralandığımda izleri geçirmesi için doktor vermişti. şimdi de ufak yaraları çabuk geçirmesi için, bir kapsüle iğne batırıp içini sıkıyorum. hücreler biraz daha hızlı yenileniyormuş.


  • alice practice  (10.01.16 21:36:58) 
size tavsiyem manikürü sadece kendi malzemelerinizle yaptırmanız. o aletlerin hiç biri dezenfekte edilmiyor. hepatitin en çok bulaştığı yerlerden biri


  • lushdiamond  (10.01.16 21:49:20) 
Ben ayda bir, manikurcu kizin kendi sectigi, benim satin aldigim ve sadece bana kullanilan aletlerle yaptiriyorum. Bazen evde banyodam sonra etler yumusayinca kendim ittiriyorum ve hemen 30.gun kosmuyorum kuafore ama yine de eskiye oranla daha profesyonel bakim istiyor. Alisiyor. Ama 3-4 kerede alismaz merak etmeyin.
Sislik, kizariklik icin de ben aksamlari bepantol surmenizi oneririm. Tirnak cevresindeki etlere iyice yedirin ama.
Bu arada bu acinin en onemli nedeni uzun sure etler alinmadigi icin siz ne kadar az da gir deseniz, manikur yapildigi belli olsun diye sertlesmis etleri almaya calisan manikurcunuzdur. Beceriksizlikten degil yani. Sertlesmis et ve deriyi temizlemek cidden zor is.
  • dijalli  (10.01.16 22:07:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.