[]

antivirüs kullanmasam nolur

2 ay önce falan yeni bir bilgisayar topladım, windows 10 kurdum ve bitdefender total security yükledim antivirüs olarak. yalnız chrome'da da edge'de de firefox'ta da sayfalar çok geç yükleniyordu ve bu epey canımı sıkıyordu. özellikle sözlükte. şimdi aklıma geldi, devre dışı bıraktım bu programı ve sayfaların açılma süresi neredeyse 3'te 1'ine indi.

silmeyi düşünüyorum nolur bu durumda çok sıkıntı yaşar mıyım? bir de windows defender'ı kullansam mesela bunun yerine o nasıl olur belli bir koruma sağlar mı?


 
windows defender antivirusun yerini tutuyor, sil kurtul. windows 7'den beri windows defender'i kullaniyorum, iyi is yapiyor.


  • fakyoras  (10.01.16 20:47:36) 
antivirüsü sil malwarebytes-antimalware kur o yeter artık virüslerin %90ı tarayıcı virüslerine yöneldi. bide chrome'a adblock tamamdır. pcnin güvenliği için windows defender yeter.


  • freetakilir  (10.01.16 20:50:44) 
sil abi sil gereksiz yük bilgisayarına. abuk subuk sitelere girmedikçe ve ne idüğü belirsiz program oyun vs kurmadıkça virüs mirüs bulaşmaz.

windows 10 ile windows defender geliyor zaten o da iş görüyor.
  • halitkin  (10.01.16 22:15:27) 
çok acemi bir internet kullanıcısı değilseniz problem yaşamazsınız. antivirüsü kaldırmak baya hızlandırır ayrıca bilgisayarı özellikle ilk açılış anında


  • victum  (10.01.16 22:16:52) 
çok teknik olarak hakim değilim ama windows defender kaba tabirle pek işe yaramıyor.
sen kendine güveniyorsan yine de sorun olmaz ama tak diye biri gelip usb veriyor, takıyorsun virüs, trojan her neyse artık adları.
ben eset nod32 alıyorum orjinal. bilgisayarı da çok yormuyor, bence verimli de oluyor. en sık karşılaştığım usb virüslerini engelliyor, bilgisayarda kart kullanıyoruz ediyoruz, kolay kolay öyle bir sıkıntı olmaz ama senede 6o liraya huzur alıyorum diyebilirim.
ama windows defender'a pek de güvenme derim, win 10'dakini bilmiyorum gerçi.

internette illegal işlere girmezsen zaten virüs bulaşmıyor, posta ve usb'lere de dikkat edersen gerek yok da diyebilirsin ama internette her zaman risk.
  • suq  (10.01.16 22:23:23) 
ram slotların boş ise biraz takviye çok daha güvenli ve kesin çözüm olabilir. Herhangi bir güvenlik önlemini ortadan kaldırmanın mantıklı bir yanı yok, diğer yorumlar cesaret vermesin.


  • rygard  (10.01.16 23:45:20) 
w defender'ı kullansan yeter muhtemelen. ama pek crackli program/oyun falan indirmemeye çalış. bitdefender'ı da toptan devre dışı bırakmana gerek yoktu aslında. ayarlarından web protection'ı ve diğer istemediğin özellikleri devre dışı bırakabilirdin. bir de o kendi eklentilerini kuruyor browserlara, onlar da yavaşlığa yol açmış olabilir. ben o eklentileri de devre dışı bırakıyodum.


  • gezgin rocker  (10.01.16 23:46:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.