[]

Paket Servis - Bahşiş

Dışarıdan verdiğim her siparişte %10 civarında bahşiş veriyorum kuryeye. Ama kahvaltı hariç her öğünümü dışardan söylediğim için yekün teşkil ediyor. kurye açısından da düşünüyorum, herkes bu şekilde yapıyorsa adam baya benden çok kazanıyor :P

Sizin yönteminiz nedir bu konuda, her siparişte veriyor musunuz, fiks bir ücret mi yoksa benim gibi yüzde mi yapıyorsunuz?

teşekkürler

 
ben küsüratı bırakıyorum cimri miyim nedir :)


  • naturelist  (10.01.16 20:25:47) 
bahşiş falan vermiyorum, öğrenciyiz abi :(


  • ghilleinthemist  (10.01.16 20:27:44) 
online kredi kartıyla ödüyorum, dolayısıyla para alışverişi olmuyor kuryeyle.


  • kayranin kedisi  (10.01.16 20:52:09) 
bozukluk oldugu surece veriyorum 2-3 lira her seferinde


  • kirov  (10.01.16 21:07:32) 
öğrenciyim, her siparişte de para üstünü bırakırım.


  • kahin ahtapot paul  (10.01.16 21:14:58) 
eğer para üstü küçük bir miktarsa bırakırım da öyle özel olarak bahşiş falan vermem.


  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (10.01.16 21:18:37) 
hep kartla ödediğim hiç aklıma bile gelmedi. Kağıt para versem falan belki üstünü (çok fazla değilse) bırakırdım.

ben genelde bahşiş vermeye karşıyım. Patronlar kendi yapmaları gereken şeyi(zam) müşterilere yıkıyor gibi geliyor. Çalışanlar açısından bakarsan evet bence de üzücü ve verilse iyi olur ama böyle de bi halt olmayacak.
  • rodriguez2  (10.01.16 21:21:44) 
3-5 lira arası bırakıyorum ben genelde, çok değil ama zaten istediğimiz yemekler de çok pahalı değil.
bu biraz kişiye kalıyor, hatta bazı firmalarda servis fiyatı da farklı oluyor aynı menünün falan. ücreti zaten firmalar vermeli yine de öyle gördük, alıştık. vermesem de çok kötü hissetmem o açıdan.

  • suq  (10.01.16 22:30:56) 
Hayatımda bahşiş vermedim hiç. Vermem de. En fazla küsuratı bıraktım.


  • nawar  (10.01.16 22:33:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.