[]

Mülk sahibi, evinde bulunmadığı aylar için kapıcı aidatı öder mi?

Halihazırda mülk sahiplerinin her ay ödediği 125 tl normal aidat + kiracıların ve binada oturan mülk sahiplerinin ödediği 35 tl kapıcı(arada bi temizlik ve çöp alma hizmeti veren) aidatı var diyelim.

Mesela 4 ay yokuz, gittik ev boş, kalan eden yok.
Ben bu 35 tl'yi soruyorum, bunun ödenmesi gerekir mi? herhangi bir hizmet alınmıyor sonuçta.

 
Odenir.


  • fortisvita  (10.01.16 19:16:52) 
Bence gerekir, toplu yasamin kurali budur.

"Hizmet alinmiyor sonucta" mantigiyla gidilirse asansor kullanimi icin de evde yasayan kisi sayisi ve evin kacinci katta bulundugu ile ilgili bir denklem gerekirdi aidat hesabi icin.

Ekleme: Ben de din hizmetlerini kullanmiyorum ama odedigim vergiden en fazla diyanet isleri faydalaniyor
  • crown  (10.01.16 19:17:45) 
Ödenmesi lazım. belli bir yeri işgal (ikamet etme) söz konusu.


  • 1adam  (10.01.16 19:22:54) 
ev yıllarca boş kalsa da ödenir. kiracı varsa kiracı öder. aynı aidat gibi.


  • kakao  (10.01.16 19:26:48) 
kiraladığınız bi evse siz ödemeyin. ev sahibinin ödemesi lazım. ama ev sizin ve bir süre boş kaldıysa kapıcı aidatı+masraflar şeklinde bi ödeme vardır ve bunu sizin ödemeniz şart. hatta merkezi ısıtma gibi ekstralar varsa bile ödemeniz gerekir. ben kapattım kaloriferi deme şansınız da pek yok.

edit: olm nerenizle okuyonuz? kiraladığınız bi evse ve birikmiş aidat borcu varsa siz ödemeyeceksiniz elbette. bu kadar basit cümleyi zorla açıklattırıyorsunuz!
  • in search we trust  (10.01.16 19:34:23 ~ 11.01.16 18:51:50) 
kiraladığınız evse siz ödemeyin ne demek? kiralayan kişi öder aidatı. ben tatile gidiyorum aidat yok dersen en basit tabirle çiğlik olur bu. gariban adamın aldığı 3 kuruşa göz dikme bir zahmet.


  • cekilmis gayfe  (10.01.16 19:46:25) 
kiraladığınız evse de siz ödeyeceksiniz. kira sözleşmenize bakmanız yeterli zaten bunun için. yani her halükarda ödeyeceksiniz.


  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (10.01.16 19:49:08) 
olm kiraladığımız bi evse niye biz ödeyelim. kiralayan kimse o öder kapıcı aidatını:)
biz mülk sahibiyiz 4 ay yokuz dedim. 1-2 ay neyse de 4-5 ay tuhaf geldi biraz ondan sordum. tamam öderiz sıkıntı yok :)

  • Improbable  (10.01.16 20:03:20) 
"Ben de haftasonları yokum, %28 az ödeyeyim" diyen komşuya ne diyeceksin? Ya da "haftaiçi geç saatlere kadar yokum, ama X kişisi ev hanımı, hep evde" diyen de çıkar.

kimse kimsenin ne kadar evde durduğunu ölçmüyor. O yüzden o aidat standarttır, ödenir.
  • harzem  (10.01.16 20:08:00) 
Apartman aidatı belirlenirken alınan hizmetler uzerinden değil, verilen hizmetler uzerinden hesaplanır.
Sizin olmadığınız zamanlarda da kapıcı istihdam ediliyor,çöpler toplanıyor,giriş katında otursaniz bile asansör çalışıyor,bakımları yapılıyor...
Ortak yaşamın surdugu yerlerde ortak alinmis aksine bir kural konulmadığı sürece herkesin masraflara katilim oranı eşittir.
Apartmanda daire kiracili ise bu tip bedeller kiracı tarafından,değilse boş bile dursa ev sahibi tarafindan ödenir.
  • balik kraker  (10.01.16 20:48:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.