[]

nikah için çiftlerin beraber mi gitmesi gerekiyor?

erkek ya da kadın tek gitse nikah tarihi alabilir mi belediyeden?




 
Filmlerde hep taraflardan biri digerinin kimligini alip tarih almaya gidiyor. Filmler yalan soylemez bence.


  • floydian  (10.01.16 18:16:41) 
İki tarafın da imzası gerekiyor. Nikah memuru anlayışlıysa günü alırsınız, diğer tarafın imzası için başka bir gün yine çağırır.


  • icanttellyouwhyiambreakingdown  (10.01.16 18:39:36) 
nikah kıyılırken elbette birlikte olacaklar. en az iki de şahit olacak. onu sormuyorsunuzdur herhalde.

tarih almak için nikah başvurusu yaparken birlikte gitmeye gerek yok. gerekli evraklara kimlik fotokopisi eklemek yeterli. tek kişi gidip başvurabilir. benim eşim başvuru aşamasına hiç gelmedi.
  • kibritsuyu  (11.01.16 10:18:32) 
bende yakın zamanda gidicem aradım gün almak iin sorduğum zaman birlikte gelmeniz gerekiyor diye belirtiyorlar.

belediyeden belediyeye farklılık gösterirmi bilmem ama ist da benim sorduğum belediyelerde böyle.
  • horizon  (11.01.16 10:26:15) 
forma imza atılacak, kimlik fotokopileri verilecek, sağlık kontrolleri yapılacak.

herhangi bir yerde form dolduran insanlar git gel yapmamak için bütün işlemleri oracıkta ayaküstü yapmaya bakar. yani eşle birliktegiderseniz formu oracıkta doldurup, fotoğrafları ve kimlik fotokopilerini verip, aynı gün içinde sağlık raporunu da alıp hemen verirseniz bir daha git gel olmaz.

ama ben titiz adamımdır. öyle ayaküstü form doldur bana hiç gelmez. alırım formlarıi eve götürürüm, doldururumi eşe imzalatırım, derler toplar dosya halinde götürürüm.

birlikte gelmeniz lazım = başvuruyu tek kişi yapamaz, iki tarafında imzası ve evrakı gerekli anlamına geliyor. memlekette default olan tek gelişte işlemi bitirmeye çalışma olduğu için eşi çapırıyorlar. yoksa evrakları alıp gidip sonra getirirseniz de olur. olması lazım. en azından 10 yıl önce oluyordu.
  • kibritsuyu  (11.01.16 10:35:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.