[]

Nüfus Cüzdanı, Din Hanesine Pastafaryan Yazdıracağım.

Slm,

Geçen Aylarda, Kimliğimde ki Din Hanesini Sildirdim.

Yarın Sabah Şişli Nüfus Dairesine Gidip, ''Pastafaryan'' Yazdırmak istiyorum.

Yanlız Sorun Şöyle,

Pastafaryanlık Bir Parodi din olduğu için,

Nüfus idaresi Kabul eder mi?

Etmezse !!

Nüfus Kanunu Mevzuatına Dava açsam? Yavuz Selim zihinli devlet-i aliyye-i osmâniyye yi, Başıma bela alırmıyım.?

 
Derdini seveyim.

edit: kimsenin tercihine dil uzatmıyorum. ki o hanenin varlığı bile büyük bir demokrasi ayıbı/sorunu. itlik olsun diye yapılabilecek en güzel şey bana göre; hıristiyan olsun yahudi olsun ateist olsun ne olursa olsun; devletin oraya o haneyi ayrımcılık fişlemecilik yapabilmek için yerleştirdiğini görüp; oraya islam yazdırmaktır. böylece devletin elinde patlar o hane.

o dert sevme olayı ise; tamamen ağır işsizliği eleştirici bir amaç taşımaktadır. yoksa banane dininden inancından.

AYRICA: neymiş devlet kabul etmeliymiş, izlanda mı burası, almanya mı? bırakınız efenim. aslolan devletin hiçbir inancı tanımaması, desteklememesidir. akvaryuma tapacak kişi gitsin tapsın, çamlıca tepesine ulu bir akvaryum inşa ettirmeye kalkılırsa da, kendi cemaatinden toplasın parayı. devlete ne? elin pastafaryanı neden akvaryuma para ödesin demi?
  • feel the blanks  (10.01.16 18:14:19 ~ 19:06:42) 
Akşam ana haber bülteni konusu olabilir.


  • 1adam  (10.01.16 18:17:35) 
komiklikolsun diye mi bürokrasi ile uğraşmaya dağmez. o hane pratik olarak aslında azınlıkları ifşa etmek için kullanılıyor. ateist de olsanız türk müslüman ailedenseniz devletin gözünde dininiz islam.


  • antepaunovic  (10.01.16 18:17:56) 
bildigim kadariyla orasi en fazla bos birakilabiliyor, baska bir sey yazdiramiyorsun.


  • der meister  (10.01.16 18:26:48 ~ 16.01.16 13:36:27) 
Adamın ailesi Pastafaryan olsaydı ve İslam'a geçiyorum diye başlık açmış olsaydı, kimse derdini seveyim, komiklikolsun ya da ortaokullu demezdi! Bir de olaya bu açıdan bakın.

Size hangi dine geçeyim, kimi destekliyorsunuz diye sormadı. Artık herkesi Sunni, Müslüman, Türk kalıbına sokmaktan vazgeçin.
  • Traveller  (10.01.16 18:38:19) 
3 seçenek var onun dışında yazdırılmıyor hukuksal soruyorsan. İslam hristiyan yahudi
Bürokrasi ile yeni din seçenekleri eklenmesi konusunda ugrasman gerekir.

  • dieselsingle2  (10.01.16 18:42:47) 
@Traveller yahu adamın ailesi nasıl pastafaryan oluyor? bunun zaten "komiklik için" icad edilmiş bir ateist ironisi olduğunun farkında değil misin? kaldı ki hukuki bir izah getirmeye çalıştım. soruyu soran kadının/adamın ailesi ateist kendisi müslüman olsa dahi azınlık değilse nüfus cüzdanında zaten islam yazacağı için bu sorunun anlamı yoktu.


  • antepaunovic  (10.01.16 18:45:50) 
Pastafaryanlık zaten bir örnek, bir de kişi dinini seçerken acaba bu din çok kullanılan bir din midir, Bakalım ekşi sözlükte bu dinin mensupları dinleri hakkında neler yazmış diye bakmaz. İster 3 milyar ister 3 kişi bu dinin mensubu olsun, sonuç senin seçimindir.

İkinci olarak hukuksal olarak verilen bir yanıtta iğneleme ya da alay olmaz.

Ve her ne olursa olsun birinin din seçimi komiklik olmaz!
  • Traveller  (10.01.16 18:52:22) 
parodi din olsun olmasın, devlet kabul etmek zorunda olmalı bence.

mesela ben evde kendi dinimi yaratıp ona inanamam mı? illa çok bilinen, herkeisn inandığı tarzda bir din mi olmalı? mesela ben evdeki akvaryumuma iman edemem mi? ederim.

enteresan bir konu ha şaka maka, kabul etmeseler ve dava açılsa, olay olur. yap kanka...
  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (10.01.16 18:54:25) 
boş-musevi-hristiyan-islam. seçenekler bunlar. istersen dava aç. yaptığın masrafla kalırsın.

edit: varsayılan dinler ibrahimi dinler. oraya kadar laik devletimiz.
  • dinsiz adam  (10.01.16 19:01:46 ~ 19:02:56) 
Din hanesinde dinin yazınca mı dinin gereklerini yerine getirebiliyorsun?
O kısmı boş bırakma özgürlüğün var. Boş bıraktırmışsın zaten. Elle yaz kime ne ?

  • seindfeld  (10.01.16 19:13:10) 
ya bırak hacı. hakkaten çok lüzumsuz. kıçıkırık memura mı artislik?


  • ya ben lan neyse  (10.01.16 19:13:55) 
işin gücün yok galiba bunlarla vakit savurganlığı yaptığına göre? işsiz güçsüz olduğunu cümle aleme ilan etme şeysi olur ne güzel :)


  • kakao  (10.01.16 19:28:59) 
Vay arkadas nabdiniz siz ya? Hepinizin yasi 15 mi? Bak yasli teyzeler gibi soylenicem size. Adam soru sormus nerelere cekip neler demissiniz yok sutunu ic falan. Boyle de tartisma mi olur? Sfadsfaxdv

Yukarda gordum bi, birisi demis burasi almanya mi falan diye. Onu gorunce yazasim geldi. Bavyerada bana din hanesini bos biraktirmadilar ya la. Belediyeye oturum icin kayit yaparken sordular, bos birakmak istiyorum dedim, oyle olmaz, turkiyeden geliyorsan islam yaziyorum o zaman deyip bana zorla islam yazdilar. Tartisacak kadar almancam da yoktu. He tamam dedim gectim. Bizim memlekette en azindan bos birakilabiliyor ya da sildirilebiliyor.
Alamanci level 8: karsilastirmalarda turkiyeyi ovmek. Check.
  • letheavendangered  (11.01.16 02:12:52) 
Sorunun cevabi: Hayir, kabul etmezler. Ne din hanesine "Pastafaryan" yazdirabilirsiniz ne de cinsiyet hanesine "alien".


  • stavro  (11.01.16 02:21:26) 
duyuruyu Haber yapmışlar. :)

haber.sol.org.tr
  • voyage  (12.01.16 17:02:21 ~ 17:02:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.