[]

askerlik sebebiyle işten çıkmak

selamlar.
şimdi ben şubat dönemi için başvurmuştum.
bu arada da 3 aralıkta işe girmiştim. yani askere giderken kıdem tazminatı vs alma hakkım yok. 1 yıl çalışman gerek diye biliyorum. bu doğru herhalde?

asıl sorum ise,
2 grup var askerlikte, ilki şubat 4 üne, ikincisi mart 18 ine kadar teslim olmak zorunda.
ilk grup yani 4 şubat çıkarsa, o da 22 ocakta belli olacak, ben 1 şubatta işyerine sülüsle beraber işten ayrılma dilekçesi versem olur mu? yani geç olmaz değil mi?
çünkü ocak maaşını tam almak istiyorum o yüzden son ana kadar çalışayım diyorum :)

var mı bu konuda bildiğiniz?

 
sorun olmaz. 22 ocak'ta belli olsun 1 şubat'ta maaşını al. eğer 4'ünde gideceksen maaşını aldıktan sonra askere gidiyor olduğunu söyle ceketi al çık.


  • 2 tostos turan  (10.01.16 13:57:10) 
2 tostos turan...

1 şubatta sülüsle beraber askerlik sebebiyle ayrılık dilekçesi verdiğimde onlar bana işten neden ayrıldığıma dair belge veriyorlar değil mi?
  • patos64  (10.01.16 14:04:49) 
O belgeye niye ihtiyacın var ki?

Döndüğünde çalışacak mısın bu şirkette?
  • 2 tostos turan  (10.01.16 14:16:39) 
ama işten ayrılmak gerekiyor askerlik için, sgk çıkışı için. bildiğim kadarıyla dönünce almazlarsa 3 maaş tazminat vermek zorundalar.


  • patos64  (10.01.16 14:18:51) 
sgk çıkışını sen yapmıyorsun, şirket yapıyor......

ayrıca 2 ay çalıştığın yer seni işe geri almak zorunda değil.....

seni her türlü işten çıkarma hakkı var zaten.....

sen işte devam etmek istiyorsan onu söyle iş yerine öyle git askere.......
  • 2 tostos turan  (10.01.16 14:36:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.