[]

Amerikada saat kaç?

tv saatini soruyorum aslında. mesela şurada(23 october)www.syfy.com stargate universe için syfy kanalı 09.00 pm demiş. bizde kaça tekabül ediyor bu saat? amerikada birden çok saat dilimi yok mu? tv saatleri standart bir dilimden mi hareket ediyor?




 
  • iterator  (24.10.09 04:02:15) 
teşekkürler cevap için. ama asıl merak ettiğim saat dilimleri, yani amerika tvsinde tek bir zaman dilimi mi mevcut, değilse neye göre değişiyor bu? yerel saat farklı çünkü bazı eyaletlerde.


  • qwertyali  (24.10.09 04:08:33) 
kita icindeki bolgeler icin dort zaman dili var (butun bolgeler icin toplam dokuz). ulusal televizyonlarin kullandiklari eastern, central, mountain ve pacific standard. verdigin linkte "All Times Eastern" demis, yani tsi'den 7 saat cikaracaksin. (bu hafta sonu sanirim saatler orada bir saat geri aliniyor, burada da ekimin son pazari - onumuzdeki pazar gunu geri alinacak, yani sadece onumuzdeki hafta icin alti saat cikaracaksin)

ve kanallarin yayin akisi varyasyon gosterir cogu ulusal kanal icin, yani burada saat 6 da aksam haberi veriliyor diye californiadaki eleman daha erken saatte aksam haberleri izlemez, onlarin lokal haber merkezi PST ile saat altida haber girer. ayni sey dogal olarak diziler vb. icin de gecerli..
  • bunubenyazdim  (24.10.09 04:29:47 ~ 04:34:46) 
9/8c diye bir ibare gorursen bu su demek oluyor; program central time'a gore 8, eastern time'a gore 9'da baslayacak.


  • please dont die  (24.10.09 21:58:48) 
sozluk.sourtimes.org
burda bir tv programi icin ornek saat vererek turkiye saati ile us saati karsilastiriliyor.

  • carrybeary  (25.10.09 00:33:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.