[]

para biriktirmek icin sebep?

is kurucam hayaliyle para biriktiriyordum. ama anca 3 yilda 30 bin falan biriktirmis olucam. bir cok kisi o parayla is kurulmaz denince hevesim kirildi.

araba sevmiyorum. kendimi zorlayarak ev'e de girmek istemiyorum. boyle 30-50 bin gibi para biriktirsem ne icin biriktireyim?


 
onu 3 yıl sonra düşün bence. para sadece ev araba iş için değil. güvence nihayetinde.

sağlığının ne durumda olacağını, ne tür bir kriz yaşayacağını bilemezsin. fazlaysa, biriktir. 3 yıl diye de düşünme. belki 1.5 sene sonra 15 bin senin işini görecek.
  • nezaretten taharet  (09.01.16 21:54:14) 
ben maaşlı çalışan değilim bir süredir, şartlarımız farklı ama o civar parayı ben (bulunduğum yerin şartları gereği) tarlaya yatırırdım. 3 sene tarım ve hayvancılık piyasasını takip ededursam zaten yatırımım en fazla 5 seneye kendini amorti eder diye düşünüyorum. şu an üzüm, ceviz vb ürünleri takip ediyorum hatta.

3 sene sonundaki 30bin bugün elinde olan 30 değil tabii.
bu süre zarfında paranın değer kaybetmemesi için dövize falan yatırılması şart.
  • kargn  (09.01.16 22:16:41) 
para, gereksiz harcama yapmayinca kendi kendine birikir ki zaten. kuru ekmek yemekten bahsetmiyorsunuz degil mi? sadece kimseye guvenip de is kurmayin, kimseye vermeyin, kimseye paraniz oldugunu soylemeyin.


  • bir varmis bir yokmus  (09.01.16 22:47:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.