[]

Direksiyon sınavı

Yarın giricem sınava. Dikkat etmem gereken şeyler nedir ?




 
Park etme


  • anti-kahraman  (09.01.16 20:21:08) 
emniyet kemerini tak. çok gereksiz geliyor kulağa, biliyorum, ama sadece kemer takmadan hareket ettiği için sınavı başlamadan biten var. adam 2. vitesi göremedi önümde. biraz da komisyona bağlı ama genelde tolerans göstermiyorlar.

sınavın belli bir süresi var ve sanırım +-3 dakika farka izin veriyorlar maksimum. yani aşırı hızlı gitmenin bi anlamı yok. kenara çekip 4-5 dakika beklemiştim ben süre dolmadı diye.

aklıma gelenler bunlar, gerisinde de iyiysen sorun yaşamazsın zaten.
  • introducial  (09.01.16 20:22:32) 
Arabayı kavramaya calıma ıstop ettırırsın. Az kaldır debrıyajdan gaza bas.
Aynaları ayarla.
Yavas gıt.
  • giggs  (09.01.16 20:31:32) 
emniyet kemeri, aynalar, sinyaller sandığınızdan daha önemli. arabanın bağırması falan da sandığınızdan daha önemsiz. stop ettirmeyin de gazı çok verin bağırsın. düzgün kalksın yeter.


  • icim urperiyor  (09.01.16 20:34:56) 
park yaptıktan sonra aynaları düzeltmeden yola çıkma (ben yaptım)


  • feel the blanks  (09.01.16 20:43:44) 
sinyalleri unutma.


  • bohr atom modeli  (09.01.16 20:49:03) 
şu paralel parkta çok kalan oluyormuş. dubalara dokundurmaman gerekiyor.


  • zam sampiyonu domates  (09.01.16 20:52:38) 
Bugün girdim sınava.

Kaputu açtırıp bildiklerini söyle diye soruyorlar. Sonra bagajı açıyorsun ve ilk yardım çantası burada stepne burada diye gösteriyorsun.

Komisyona karşı güleryüzlü ol. (Badem bıyıklı varsa selamun aleyküm, bismillah falan de hoşuna gider)

Arabaya binince ilk işin emniyet kemerini takmak olsun. Sonra aynaları kontrol et, düzgünse de yalandan düzelt. Koltuğunu da aynı şekilde.

Arabaya geçince ön panelde neler var diye soruyor. Göstergeleri, farları, silecekleri falan söyle. (Farları, silecekleri çalıştırmayı öğren ama :D )

Hiç acele etme. Yavaş yavaş kalk, yavaş git. Sinyal vermeyi sakın unutma. Bir kere stop etme hakkın var. Kırmızı ışığa denk gelirsen önündeki araçla biraz mesafe kalacak şekilde ayarla, yeşil yanmaya yakın debriyajla hafiften hareket et stop ettirmezsin. Hız sınırlarına dikkat et.

Komisyon üyeleri soru sorarak senin dikkatini dağıtmaya çalışabilir, muhabbet et. Vites değiştirirken gözünü yoldan ayırma.

Yeni yönetmelik miymiş neymiş; ani duruş yapacaksın. Belli bir yerde yaptırıyorlar. 30km/s ile giderken komisyon sana dur diyor (şurda durma yapçaz diye biraz öncesinde söyledi bana), debriyaj ve frene asılıyosun. Sonuna kadar zank diye bas. (bende arkadaki komisyon üyesi ön koltuğa çarptı :D )

Heyecan yapma en önemlisi. Rahat ol, kasma kendini. Kalırsan da bir sonrakine girersin. Ne de olsa geçemem düşüncesiyle gir sınava :D

Ben geçtim :)
  • mylord  (09.01.16 21:19:53) 
sınava 10 dakika geç gittim nerdeyse almıyolardı direk bindim gittik soru falan sormadılar kırmızı durdum bi daha kalkamadım vites 2 deymiş stop etti


  • lorne malvo  (11.01.16 22:25:06) 
geçmiş olsun bi dahakine daha çok çalış demekki haketmedin.


  • giggs  (11.01.16 22:28:54) 
kaldın mı?


  • zam sampiyonu domates  (12.01.16 08:46:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.