[]

muhabbet kuşum uçamıyor

muhabbet kuşum 3 gün önce evde dolaşırken dolabın arkasına düştü, sonra kurtardım oradan onu ama 3 gündür uçamıyor. koltukta mesela, koltuk seviyesinden yüksekteki kafesine uçacak, yukarı doğru hafif havalanıyor ama devamını getiremiyor ve yere konuyor. sadece bulunduğu seviyeden aşağıda olan yerlere bir-iki kanat çırparak gidebiliyor.

sanırım bir yeri incindi, ciddi bir şey mi bilmiyorum ama veterinere götürmek gerekir mi? yoksa bekliyim mi iyileşir belki diye?

veteriner tanıdığım da yok, geçen bir veterinerden kazık yedim, her şeyde de gitmek istemiyorum veterinere (ciddi bir şey değilse).

ne diyorsunuz? ne yapayım?

 
muhtemelen kanatları incindi. Normal davranışlarını sergileyebiliyor mu? MEsela dururken kanatlarını esnetip gerinebiliyor mu? Neşesi yerinde mi? Acı çeker gibi bir hali var mı? Bir anormallik varsa götürmelisin veterinere. Röntgen çekilmesi gerekebilir. İnşallah kırılmamıştır kanat ya da kanatları. İncinmişse belki birkaç güne iyileişir.


  • yaylada cimene uzanip goge bakan savasci  (09.01.16 15:47:49) 
ben olsam götürürdüm veterinere. neticede düşmüş ve aldığı darbe sebebiyle uçamıyor. ciddi bir durum da olabilir.


  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (09.01.16 16:00:35) 
kırılmış olsa uçmaya teşebbüs etmez. bir süre kafeste gözlem altında tut. yumurta sarısı ver. suyuna vitamin ekle. yeşillik verme! bilinenin aksine muhabbet kuşlarına salatalık, marul vs. verilmez.


  • zam sampiyonu domates  (09.01.16 18:28:21) 
1-2 haftadır hasta olduğu için antibiyotik kullanıyor (neo-terramycin, oral çözelti tozu, veternier sistemi antibakteriyel), yani keyfi pek yoktu zaten.

esneme, gerinme hareketleri yaparken kanatlarını yukarı doğru kaldırıyor ya bu kuşlar, onu iki kanadıyla yapıyor ama iki kere (art arda değil, farklı zamanlarda) sağ kanadını arkaya doğru gerdiğini gördüm ama sol kanadıyla yapmadı aynı şeyi. sürekli de yanında değilim, o yüzden "hiç germiyor sol kanadını" diyemeyeceğim ama durum anlattığım gibi.

bir de, sol kanadı bazen bana diğer kanadına göre azcık düşük duruyor gibi geliyor.
  • oymak beyi  (09.01.16 19:01:18) 
aha gördüm, az önce sol kanadını da gerdi :)


  • oymak beyi  (09.01.16 22:05:51) 
her iki kanadın da vücuduyla birleştiği kısımları kontrol edin parmak uçlarınızla hafifçe ovalayarak. incinme çıkık falan varsa bir kanatta olup diğerinde olmayan şişlik, çıkıntı, sertlik gibi bir şeyler gelecektir elinize. kanat düşük gibiyse vardır bir sorun muhtemelen. böyle bir kırlangıç bulup bir hafta her gün şişliğin olduğu yere hafifçe masaj yaparak iyileştirmiştik geçen yaz.


  • treize  (11.01.16 00:25:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.