[]

Bir Takım Wordpress Soruları

Duyurunun Mr. Andersonları

Wordpress kullanarak bir blog yaratmak istiyorum. Bununla ilgili bir kaç sorum olacak. Daha önce duyuruda yazılanları okudum tekrarlıyorsam kusura bakılmasın

1- Bu wordpress.comdaki versiyonla wordpress.orgdaki dosyaları indirip kendi hostingimize attığımız versiyonun farkı tam olarak nedir

2-Bir tane com.lu domain alıp bir tema seçip blogu yavaş yavaş düzenlemek istiyorum. Ücretsiz versiyonda domaini bizden alırsanız yıllık 18$, domaininiz varsa yıllık 13$ a yönlendirebilirsiniz diyor. Domain yönlendirmeye ücret mi alıyor nasıl iş?

3- Daha önceden 3-5 defa hosting vs alıp html tabanlı hazır tema satın alıp, dosyaları ftp den değiştirip düzenleyerek site kurmuştum. Temayı alıp ftp ye atıyorsun Demosunda nasıl görünüyorsa site çıkıyor, sen linkleri dosyları vs düzenliyorsun vs bu sistem bana daha kolay geliyor. Deneme amaçlı ücrestiz wordpresi kurdum tema yüklüyorum yüklenen tamanın demoda görünen ile alakası yok, bom boş çıkıyor tüm temalar. Görseler yok vs vs. Ne nerede nasıl değişiyor çok karışık geldi bana. Nereden öğrenilir bu düzenleme işleri

4- Ücretsiz temalarla ücretlilerin büyük farkları var mı?
5- Bir de wordpress e gireyim dedim de blogspot daha mı kolay acaba

Aklıma gelenler bunlar. Teşekkür

 
wordpress'com'un kendi servisini kullanma bence. domain name ve türkiye lokasyonlu bir hosting firmasından yıllık 40-50 tl civarına linux cpanel hosting paketi al. Zaten tek tıkla kuruluyo artık Wordpress cpanel'den. Mesela netinternet'in yıllık 40 tl'ye var paketi, sanırım işini görür: www.netinternet.com.tr

premium temalar daha profesyonel oluyo tabii, ihtiyacına bağlı. Ama sadece blog olacaksa bedava temalar da işini görür. Ama responsive olsun. Temayı ftp'den değiştirmiycen wp'de, admin alanından değiştireceksin.
  • gezgin rocker  (09.01.16 16:11:43 ~ 16:12:31) 
3- dşflhfjldfj her htmlden wordpress'e geçen bunu söyler. temalar boş gelir sen editlersin. bak sana kolay editlenen bi tema söyleyeyim işi kaparsın. "willow wordpress theme" diye arat warezden bul indir. js composer'da (temayı düzenlemeye yarayan plugin.) kendi içinde otomatik geliyor. sonra youtube'a willow wordpress theme yaz tutorial bulursun temaların genel olarak nasıl editlendiğini anlarsın. hiç bir tema görsellerindeki gibi olmuyor.

4-ücretsiz temalarla ücretliler arasında büyük farklar oluyor evet ama sen basit blog tarzında yazacaksan fark yok.

5- wordpress çok daha kolay. blogspot gibi saçma sapan tasarımdan yoksun şeylere bulaşma.

2-temanı internet üzerinde editlemek yerine localde editle. wamp server kur www'ye wordpress kur. sitenin isminde phpmyadminden veritabanı aç. başka yapacağın bir şey yok sonra editle. sonra aynısını hosta atmanın yolu var.

1-farketmez son sürümü şu an 4.4.1 mi ne. tr.wordpressten indir kur.

takıldığın mesaj atabilirsin.
  • freetakilir  (09.01.16 18:37:25) 
yukarıdaki arkadaşa katılmadığım hususlar var, onları belirteyim. arkadaş premium temanın crack versiyonunu bul kur demiş, kesinlikle önermiyorum. adamlar genelde babalarının hayrına bedava dağıtmıyolar premium temaları. içlerine ileride işlerine yarayacak çeşitli şeyler gizleyebiliyorlar. crackli tema kullanırsan ileride başına bela olabilir, mail spame falan yol açarsa hostingin iptal edilebilir.

ayrıca wamp falan kurmanı, localde editlemeni de hiç tavsiye etmem. zaten acemisin anladığım kadarıyla, bir de onunla uğraşmaya gerek yok. direkt hostingini ve domainini al, oradan online olarak yardır bence.
  • gezgin rocker  (09.01.16 19:28:00 ~ 19:29:05) 
siteye 50.000 kişi girmeyecekse sorun olmaz ya onu düşünerek demiştim :) ama evet haklısın. @gezgin rocker


  • freetakilir  (09.01.16 19:50:06) 
Hosting ve domain aldım. WP i kurmayı başardım. Premium çok güzel siteler var ama pahalı ya. artık uygun bi tane free theme bulup onu düzgünce editleyip şekle sokana kadar kör olurum. Demoları güzel, kuruyorsun bom boş. Demodakinin aynısını koysana arkadaş temaya ben textleri görselleri editletip yerini değiştireyim
Bu wordpress in içindeki temalar dışında güzel ücretsiz tema bulunan siteler var mıdır
Teşekkürler zaman ayırdığınız için
  • asbe  (09.01.16 20:03:00) 
hocam bulunur da zor. bak "divi" diye bi tema var. nerden baksan 325.000 kişi kullanıyor. şimdi bu 325.000 kişi $69 verip satın mı alıyor? hayır. windows gibi bişey bu ya. freesini kullanıyorsun ama freesini kullanman bile adamlara yarar sağlıyor. kur sen sağlam bi yerden warez tema sıkıntı çıkmaz. siteye 50k kişi girecek değil ya :)

edit: mafiashare iyidir.
  • freetakilir  (09.01.16 20:17:53 ~ 20:18:29) 
Siteye 50.000 kişi girmeyecekse ne alaka onu anlamadım ki. Arkadaşım, bunun girecek kişi sayısı ile bir alakası yok. Crack theme'i hazırlayan kişi bunun içine çeşitli scriptler koymuş olabilir. Mesela bu scriptler vasıtasıyla hosting hesabına giriş yapabilir, hesabını spam mail göndermek için kullanır. Bunu fark eden hosting firması da hesabını iptal eder. Daha önce başıma geldi ordan biliyorum, aynen mafiashare'den indirdiğim temayı kullandım, hesabım hacklendi ve yüklü miktarda spam mail göndermek için kullanıldı. Sorunu çözmem için belirli bir süre verdiler, çözemesem hesabı kapatacaklardır. Ayrıca mesela adult backlink ekleyebilir, hatta bazı bu crack temalar zaten gizli backlink yüklü geliyor. Windows cracklerinin çoğu da trojan içerir, bu da aynı mantık.

asbe, bir tema kullandıktan sonra wordpress admin panelinde görünüm menüsüne genelde temanın kendi özelleştirme menüsü eklenir. oradan temanı modifiye edebilirsin. mesela logo resmi koyabilirsin, renkleri seçebilirsin, ana sayfada neler gözükecek onları seçebilirsin vb. biraz kurcala çözersin.
  • gezgin rocker  (09.01.16 22:34:33 ~ 22:38:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.