[]

Az mı maaş alıyorum??? Sektör: Yazılım

eksisozluk.com
bu başlığı okudum. şehir izmir. aldığım maaş 2500tl civarı net.

şimdi ben az mı maaş alıyorum? kullandığım dil php, framework olarak laravel.

 
biraz tuhaf bi gorselmis attigin. bigumigu.com bu daha uygun bizim sektore. istanbul icin konusuyorum, back-end dev. icin 2.5k az ama izmir'de yasam da cok ucuz istanbula gore. ama tabii dolara vurdugunda, globale baktiginda cok az kazanmis oluyorsun. 2-3 yilliksan ideal, yoksa 3-4k'yi zorlamaya bak. gerci boyle seylerin net bi kurali yok neticede, koparabildigin kadar kopariyorsun iste.


  • hjarteblod  (09.01.16 04:03:23) 
abi izmirde hayat daha ucuz diyorlar da, buna da örnek olarak ev kirasını gösteriyorlar. hiç de öyle değil.

ekmek orda da burda da aynı, benzin fiyatı orada da burada da aynı, kola marketlerde aynı fiyat. yani neye göre izmirde hayat daha ucuz? henüz çözebilmiş değilim. lütfen bunu da biri bana izah etsin
  • sahipsiz  (09.01.16 04:05:30) 
valla ben de dumduz ev kirasi karsilastirdim. hakli olabilirsin, o konuda bi iddiam yok :p


  • hjarteblod  (09.01.16 04:07:21) 
valla sen kendini daha iyi bilirsin. Çalıştığın şirkete katkın aldığın maaştan fazla mı? genel olarak istanbul da yeni başlayan jr yazılımcıları o fiyattan başlatıyolar 1 sene sonra da zam alıyolar genelde. çok düşük yani bana göre ama tecrüben ne kadar bilmediğim için başka bişi diyemiyorum.


  • rentts  (09.01.16 09:19:49) 
yazılım ilginç bir sektör çok fazla çevresel değişkeni var. maaş iş ile doğrudan alakalı. misyon/vizyon sitesi yapıyorsan normal, tek tip ürün satan bir e-ticaret sitesi yapıyorsan az, sahibinden.com gibi bişi yapabiliyorsan çok az.

bu sadece site kısmı tabii, daha bunun veri tabanı var, veri işlemesi var var oğlu var. maaş yeteneklerin ve becerilerinle artar. ha tabii eğitim durumu, istikrarlı çalışma falanda maaşa etki eder her zaman.
  • selam  (09.01.16 11:52:34 ~ 11:53:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.