biz geçen arkadaşlarla işsizlikten ne yapacağımızı bilmez halde dolaşırken dedik gel şu dilenen yaşlı teyzeyi takip edelim bakalım ne yapıyor.
yarım saat takip ettik kadını. yarım saat yani 30 dakikada kadına 21 kişi para verdi. paraların miktarlarını göremedik ancak görebildiğimiz kadarıyla; 12 tanesi birden fazla madeni para, 3 tanesi kağıt para, gerisi de birer tane madeni para olmak üzere tahminimizce elleri toprak kokan bu teyzemiz 30 dakikada yaklaşık 40-45 lira para attı cebine.
teyze diyorum ama gücenmesin diye. kendisi bildiğin nineydi. takip etmek için onu seçmemizin sebebi de kendisine acımamız ve eğer kimse yüzüne bakmazsa elinden tutup yemek ısmarlama düşüncemizdi. göt olduğumuzla kaldık.
şimdi bu kadın senden benden iyi para kazanıyor. belli ki bunu meslek haline getirmiş. arkadaşlarım oralı olmadılar; olsaydılar, mesaisinin sonuna kadar takip edelim de neyin nesiymiş görelim teklifinde bulunmuştum, belki foyasını çıkartırdık ortaya.
demem o ki; bir insan, hele ki ayakta gezerek, dileniyorsa ona para vermeyin.
0