[]

3.000-4.000 tl arası bilgisayar önerileri

herkese iyi akşamlar,
yukarıda belirttiğim aralık da bir bilgisayar bakıyorum, slim, kolay tanışabilir, autocad netcad 3dmax ve photoshop gibi programlarını kaldırabilecek bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. bir kaç gün içerisinde karar verip almam lazım.
önerileriniz nelerdir,fikir verirseniz sevinirim.


 
Bundan daha iyisini bulamazsin, hic bosuna arastirip zaman kaybetme :

www.monsternotebook.com.tr

200 tl de ogtenci indjrimi var.
  • scars dont fade  (08.01.16 18:07:42 ~ 18:08:22) 
Monster onermem cunku ince ve hafif degil. Macbook veya baska uktrabook tarzi aletlere bakabilirsin. Normal ince laptoplar da olur. I5 islemcili olsun en az ram 8 gb ideal fazlasi gereksiz optik surucu de kullanilmiyor artik onu cikartip bi de ssd caktin mi tadindan yenmez.


  • floydian  (08.01.16 18:46:13) 
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (08.01.16 20:54:29) 
Monsternotbook kullanışlı bir bilgisayar fakat bende diğer arkadaslara katılıyorum, ince olmasi sürekli her yerde kullanabiliyor olmak filan önemli benim için. Kadıköye bakacağım. Teşekkürler.


  • amaaaan  (09.01.16 11:25:10) 
lenovo y50-70 öneririm.

www.teknosa.com
  • lideraydin  (09.01.16 21:18:50) 
Mac :)


  • don toblerone  (10.01.16 00:23:13) 
abi allahaşkına max diyen adama mac demeyin gözünüzün yağını yiyeyim. ezberlemişsiniz mac ler hızlı oluyor kaliteli oluyor diye ama max için durum geçersişz. MAX dediğiniz şey donanımı kullanır, mac de olsa, pc de olsa içindeki donanım neyse odur. Saçmalamayın. Konu hakkında bir fikriniz yoksa susun bilen cevaplasın. Haftada bir benzer soru geliyor buraya hep aynı şeyleri yazıyorum.

1- Mac için max, pc için max gibi değil. Daha yolu var. Bir de max'in fiyatı 4000 dolar. Öğrenciye ise bedava. Peki sizce, mac için max öğrenciye de bedava mı? Efendim?

2- Max bilhassa render alırken İşlemci ve Ram'i ölümüne sömürür. Mac'lerdeki ram miktarını söyler misiniz? Efendim? EVet mac'lerin işletim sistemi daha az ram yiyor, bu yüzden akışken, doğru, peki maxi apple mi üretti? efendim? Max mac de olsa, pc de olsa o ramin anasını bacısını belleyecek.

3- Max'te modelleme yapoılırken çıldırmamak için de ekran kartı haddinden fazla önemlidir. Ve oyunlar için olan bazı mükemmel ekran kartları bazen max için hiçbir boka yaramaz. 3ds max'in kendi recommended ekran kartları ekseriyetle quadro serisindendir. usa.autodesk.com al bak inanmıyorsan.

Evet bazı gtx modelleri de çok iyidir. mesela gtx 690. Mesela gtx 980, hatta gtx 970, ama asıl amaç max ise quadro alınmalı. quadro k4200 gayet yeterli. Peki söyler misiniz bana mac diye zırvalayıp duranlar, hangi macte bu ekran kartı var?

4- Render süresi max kullanan adamın en önemli sorunudur. Bunun azalması için işlemcinin fazla çekirdek sayısı olması gerekir. Frekansı düşük olsa bile ne kadar çok çekirdek varsa o kadar iyidir çünkü render alırken her bir çekirdek bir parçayı - bucketi temsil eder. Bu yüzden xeon işlemciler idealdir. Yok xeon işlemci olmuyorsa hiç değilse 12 çekirdekli bir i7 (5820k) gayet iyidir. Sonu k ile biten işlemciler hem biraz daha hızlıdır hem de overclock yapılabilir. Overclock ile yüzde 40a varan render süresi kısaltma işlemleri yapılabilir. Hangi macte bu işlemciler var? efendim? bu işlemcilerin olduğu macler kaç para? Duyamadım?

5- İşte aynı bu sebeplerden dolayı laptoplar da max kullanmak için uygun değildir. Bir kere monitörleri küçüktür. Monitör gamutları zayıftır, çözünürlükleri düşüktür. Overclock edilmeleri zordur, masaüstüne nazaran aynı olan parçalar iki katı daha pahalıdır ve yine de masaüstü daha soğuk kullanılabildiğinden aynı performansı veremezler. Aynı zamanda kompakttırlar ve ömürleri daha kısadır. İşlemci ne kadar soğuksa o kadar iyi, ama bir laptop da yeteri kadar soğutamazsınız. Siz hiç svı soğutmalı laptop gördünüz mü? Neden sıvı soğutma kullanıyor tüm render makinalarında? Bir bildikleri olmasın sakın?

6- Soruyu soran kişinin maxe yeni başladığını varsayarak söylüyorum. İyi bir laptopla ki 3-4 bine alacağın bile yetersiz, sadece basit bir kaç sahne yapabilirsin. İyice öğrenmene bile engel olur. Pratiklik açısından laptop tercih ediliyorsa bile laptop yerine bir tablet artı masaüstü bilgisayar alınabilir. İleride ciddi modellerle uğraşıldığında o laptopun pratik sandığın hiçbir özelliğinin bir boka yaramadığını gözlerinle göreceksin.

7- 4000 tl ile alınacak bilgisayar ssd+32 gb ram+i75820k (veya 6700k)+uygun anakart olacaktır. Ekran kartı ise başlangıç seviyesindeyse quadro 620k şimdilik olmak şartıyla yeterli olacaktır. İleride sli 2x970 gtx'e geçilebilir, veya tek 980 gtx, veya titan vs. veya gidip adam gibi bir quadro k4200 alınır kafa rahat olur.


8- Bunlar dışında alınacak laptopla hiç mi max yapılmaz. Yapılır, ama bir seviyeye kadar. Çünkü seni kısıtlar. İyi yapıyorum sanırsın ama yapamazsın. sen kimsin lan nerden biliyorsun diye soracak olursan eğer, özel mesaj at anlatayım.

9 - Sinirlendirmeyin beni. Benim bahsettiğim sistem daha pahalı ama daha uzun ömürlü. O lenovalar adam maxi öğrenip porfesyonel kullanmaya başladığında yanacak. Ben bu işin ekmeğini yiyorum lan. en çok bana soracaksınız en çok bana. Ben saksı değilim.
  • beyteper canavari  (11.01.16 14:39:22 ~ 14:49:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.