[]

mavi ekrana hangi donanımın sebep olduğunu bulma

bu aralar windows sürekli mavi ekran veriyor. hangi donanımın buna sebep olduğunu bulmak istiyorum. ramlerden şüphelendim başta ama birkaç defa memtest yaptım sağlam gözüküyor bir bozukluk çıkmadı.

ekran kartından şüphelenmeye başladım ama bilemiyorum nasıl emin olabilirim.

işin ilginci mavi ekrana sebep olan hatalar hep farklı farklı oluyor. şurada görülebilir: i.imgur.com

sürekli aynı hata olsa ordan kolayca tahmin edilebilir belki ama böyle olunca anlamadım bir türlü.

 
Hard diskte olabilir. Bi arkadasin da surekli farkli hata kodu veriyordu, hdd cikti problem


  • rurouni  (08.01.16 17:09:55) 
Yazilimsaldir buyuk ihitmalle.hard disk testi yap bi de bad sector taramasi yani. Bir de korsan isletim sistemi kullananlarda denk geldim ben bu merete bu gune kadar.


  • floydian  (08.01.16 17:10:18) 
ramlardan birini söküp açmayı dene olmadı ekran kartını sok dene ama once bıos ayarlarını sıfırla sonra dedıgımı dene


  • gaspetizm  (08.01.16 17:11:23) 
yazılımsal olma ihtimali yok. donanımdan olduğuna eminim de hangisi olduğunu bilmiyorum işte. harddisk olabilir gerçekten. bir de onu kontrol edeyim bari.


  • disfori  (08.01.16 17:16:28) 
Mavi ekran olayı hem yazılımsal hem de donanımsal olabilir. Hatalar her seferinde farklı olduğundan dolayı yazılımsal olduğu kanısındayım. Öncelikle temiz bir format atın, daha sonra driver'ları teker teker kurun, her driver kurduğunuzda reset atıp; problem olup olmadığını kontrol edin.

İkinci ihtimal donanım. Eğer donanım ise; bugüne kadar karşılaştığım hatalara göre öncelikler; ram, ekran kartı, hdd ve diğerleri şeklinde gidiyor. Öncelikle birkaç raminiz varsa hepsini sökün, teker teker takarak kontrol edin, bakalım hatayı almaya devam ediyor musunuz. Daha sonra ekran kartı, harici bir ekran kartınız var ise; kabloyu anakartınızdaki On Board ekran kartınıza takıp süreci kontrol edin. Üçüncüsü Hard Disk, yine yedek Hard Disk'iniz varsa ona Windows kurup deneyebilirsiniz. Bunun dışında İşlemci ya da Anakart'tan dolayı da olabilir, ama düşük bir ihtimal.
  • sorumatik  (08.01.16 17:26:28) 
masaüstü mü laptop mu? masaüstüyse sata kablosunu değiştir. laptop ise problem büyük


  • cetoxim  (08.01.16 17:42:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.