[]

Kurban ve Ramazan Bayramları Müslümanlara ayrıcalık mıdır?

Neden diğer dinlere böyle ayrıcalıklar tanınmıyor? Cuma namazı ayrıcalığı olunca "mahalle baskısı" yapılmış oluyor da neden bu bayramlarda kimsecikler demiyor ki "zorla bayram kutlatıyorsunuz müslümanlığın adetini kutlatıyorsunuz" diye.

Cevabı bence bu bayramlarda herkes tatile gittiği için mutlu oluyordur. Bayram kutlamayanlar için de bir güzellik yapılmış oluyor sonuç olarak.

Cuma vaktinde verile izin de namaz kılmayanlar için fazladan 2 çay 2 sigara 2 muhabbetin belini kırmak olamaz mı?

 
Hayır canım, mahalle baskısı olur, tatil olmaz. Ben namaza gitmediğimde benimle eşit performansa sahip namazlı niyazlı kişi terfi alıyor, bana boktan sebeplerle sarı zarflı soruşturma geliyorsa, bu işte bir sıkıntı var demektir. Kurtulun şu Sünni odaklı düşünen "ne var canım bunda yani" kafanızdan.


  • sevgikusunkanadinda  (08.01.16 16:46:38) 
Bu ulkede yillarca azinliklar ezildi ama magdur numarasini hep Sunni Muslumanlar yapti. Bu nedenle anlamayacaklar. Her seye (erkek cocuklarina tecavuze bile) bir bahaneleri var. Bu nedenle onlara laf anlatmaya hic gelmez. Cahil olanlari hep cahil kalacak. 40 tane peygamber de gelse onlara bildiklerinden sasmayacaklar.


  • Traveller  (08.01.16 16:53:49) 
ayrıcalık, evet. herkesin inancı ve inançsızlık için bayram olmadığına göre, öyle.

bütün bunlar yerine yılda bir hafta "herkesin bayramı" diye bir bayram olsa ve isteyen istediği gibi kutlasa hiç sorun olmazdı.

ama nerede.
  • godoşu beklerken  (08.01.16 17:01:14 ~ 09.01.16 15:25:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.