[]

Lüks aracı taksi olarak kullanmak

İstanbul'da birkaç kez yeni Pascal, Mercedes C serisi, Toyota Avensis'in falan taksi olarak kullanıldığını gördüm ve şaşırdım.

Amacı ne ki bu abilerin? Hobi olsun diye mi yapıyorlar taksicilik?


 
araba çok sorun değil taksicilikte. yani arabadan ötürü plaka malum asıl külfiyetli olan. toyota avensis falan çok uçuk arabalar değil yani. bu adam etilerde falan bir durakta çalışıyorsa kendi markasını oluşturuyor bir nevi.

tüm taksilerin linea lı olması falan ise, parça/bakım vs ucuz. malum bu adamlar yılda milyon km yapıyor. indirim falan da alıyorlar bir de galiba sanırım ekstra taksi için kullanacakları için.
  • liriamer  (08.01.16 15:19:34) 
mesela ben viyanada mercedes taksi görmüştüm. hayatımda ilk defa bi mercedes'e bu şekilde binmiştim. hatta yamulmuyorsam çoğu böyleydi. durakla ilgili olabilir bence de, yoksa çok saçma geldi bana da.


  • allineed  (08.01.16 15:24:09) 
Taksi sahiplerinin kazandıkları paralara göre passat, avensis öyle uçuk kaçık arabalar değil.


  • battal gemalmaz  (08.01.16 15:27:00) 
@battal Evet de hep daha fazlasını kazanmaya and içmiş insanların arasında tuhaf geliyor yine de.


  • an engineer  (08.01.16 15:34:12) 
Aslında bir ton para verip bindiğin taksilerin lüks olması lazım. Gerzek adam İstanbul'da taksi plakasına 1,5 milyon veriyor ama 30bin TL'lik araç alıyor, plakaya o kadar para vermişsin, 100bin TL'lik araç al. Hem müşteri kendini konforlu hissetsin hem de sen tüm gün taksi tepesindesin, güvenliği yüksek daha konforlu araca binmiş olursun. Çoğu taksi Fiat Albea, 1,90 boylu adam bu arabaya sığmaz.


  • Tutkun  (08.01.16 15:44:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.