[]

Neden Amerika'yı özgürlükler ülkesi olarak görürüz? Ne farkı var burdan?

Soru gayet basit.
Bende çok yaşamak isterim orada hele ki o filmlerde gördüğüm arabanı kendi evinin otoparkına koyduğun, haftasonları çim biçme makinesiyle çimleri biçtikten sonra arkadaşlarımı çağırıp bahçemde "barbekü" yapıp elimde içkilerle zevkten uçtuğum günleri.

Ama özgürlük olarak cidden Türkiye'den daha mı özgür?

 
Türkiye'den daha az özgür olan ülke sayıca baya kısıtlıdır bence. Ancak, Avrupa ile kıyaslandığında Amerika gayet kapalı geliyor bana.


  • lcha  (08.01.16 14:28:16 ~ 14:28:24) 
Özgürlük algısı değişik geldi bana.

Çim biçmek midir özgürlük?
  • mza  (08.01.16 14:31:57) 
özgürlük, asıl rahat ettiğin yerdedir. amerika bir heykel dikti
sonrası özgürlük oldu
www.google.com.tr
orta doğuyu karıştırırken kimin hangi özgürlüğü bu?
  • 1adam  (08.01.16 14:32:46 ~ 14:33:53) 
En basitinden ben yetişkin bir insan olarak kendi özgür irademle imgur.com'a giremiyorum amk. En basit örnek yani :)


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (08.01.16 14:37:40) 
al kardeş yeşillerde çim sarılarda saman biçersin

hizliresim.com
  • tasliyol  (08.01.16 14:44:09) 
@futbolcu özgür olmayan iradenle mi "imgur" a giriyosun? ben gayet rahat giriyorum.
@mza sorudaki örneğe karşılık soru soracağına asıl başlığa göre cevap versen daha iyi olmaz mı

bir kişi de desin ki "türkiye de şunu yapamıyorum ama amerikada bunu yapacağım" diye "ohh be dicem"
  • seindfeld  (08.01.16 15:14:33) 
@seindfeld; ooo milliyetçi kafa. alırım bi dal.

ben türkiye'de yasal yürüyüş, gösteri ve protesto hakkımı kullanamıyorum. jop yiyorum, gaz yiyorum.
  • zam sampiyonu domates  (08.01.16 15:29:29 ~ 15:29:49) 
@zam sampiyonu; milliyetçi bi kafa yok bende...alakam yoktur hatta. sadece bilip bilmeden özenilmesine ve karşılaştırma yapılmasına ayar oldum.

buyur o zaman bu kanunlara göre gösteri yap
www.ttb.org.tr

yasal yürüyüşte neden gaz sıkar polis hangi yürüyüş bu? yada yürüyüş sırasında kaç dükkanın camı penceresi kırıldı merak ettim
  • seindfeld  (08.01.16 15:35:33) 
Parası olana yada kurnaz olana özgürlükler ülkesi amerika. ancak kurnaz iseniz Türkiye çok daha özgürlük sağlıyor. (tabii ki çakallar için)

Amerikanın kendisini özgür ilan etmesinin altında adalet sistemine inancı yer alıyor, bütün o izlediğiniz filmlerde anlatılan hikaye; tek başınıza bile olsanız bilimsel veriler ile haklılığınızı kanıtlayabiliyor iseniz her şeye dava açabilir ve kazanabilirsiniz ve kazanırsanız sizi dinlemek zorundalar, devletin yada devlet kurumlarının üstünlüğü mahkeme kadar güçlü değil (verilen mesaj bu en azından)

Örneğin oldukça tutucu bir devlet ve toplum olan Amerikada biri Tanrıyı mahkemeye vermişti (sonucu ne oldu bilemiyorum) bu tür bir özgürlük Türkiyede yok, kan alırlar.

Ancak özgürlük para kazanabilir olma ile sınırlı ise Türkiye çok daha kolay bir ülke bence.
  • selam  (08.01.16 15:39:12) 
öncelikle abd özgürlükler ülkesi falan değil. ancak türkiye ile epey fark var tabii. bu farkın ana unsuru da toplumun merkezinde neyin yer aldığıyla alakalı. türkiye'de toplum merkezine din alınmakta, abd'de ise yine yobazlar olsa da din bireysel alanın dışarısına çıkmaz.


  • soso  (08.01.16 15:47:01 ~ 15:47:19) 
@seindfeld; gerçekten çok farklı bir dünyada yaşıyorsun, net belli. öğrenci olarak katıldığım bir çok gösteride yaşadım bunları. hiç birinde cam çerçeve kırılmadı. dağılın dağılın diye anons yapıp daldılar. ne bir nefret söylemi ne başka bir şey. hiç biri yoktu.

hatta gittiğim beşiktaş maçlarında bile alakam yokken tekme tokat dövüldüm. asıl sen bilip bilmeden konuşuyorsun. türkiye'nin durumu bu.
  • zam sampiyonu domates  (08.01.16 15:55:19 ~ 15:56:01) 
@zam...;
farklı bir dünyada mı yaşıyorum :) ben istanbul üni okudum yıl 2002 fen fakültesinden çıkarken durupdururken cop yedim. niye? 10-15 tane mal çocuğun davul zurnayla dersi basıp "bildiri okuyacağız hocam" diyerek dersi engelleyip ortalığı karıştırması sonucu üni den çıkarken polis önüne gelene vurdu ayrım yapmayarak. bende mallığıma yandım onların arasından dışarı çıktığım için.

Kendi söylediğinle çeliştin sanki. Hem "yasal yürüyüş hakkı" diyorsun. hem de polis "dağılın diye anons" geçti.

Yasal gösterilerde polis neden dağılın desin. Yürüyüş yapılır herkes dağılır. Ben bir çok yasal yürüyüş gördüm hiç bir olay olmadan başlayıp biten.

Ehh PKK lıların yüzlerini kapayarak "apo" şerefsizini savunduğu yürüyüşleri kastediyorsan zaten sözüm yok söylecek.
  • seindfeld  (08.01.16 16:05:13) 
ileri kapitalist ulkelerin hepsinde insanlar daha cok imkana sahipler.

avrupa'da devlet sosyal yardimlarla halkini desteklerken, amerika'da da sirket olmak, buyumek gelismek daha rahattir.

bugun en cok kullanilan uygulama ve web siteleri hep amerika merkezli. kullandigimiz teknolojik markalarin bir cogu amerika merkezli. internetin bile merkezi amerika.

ozgurluk, kisi olarak fikrini gerceklestirebilecek alana sahip olmaktan geliyor.

amerika'da ozgur olabilmek icin zengin ve caliskan olmak gerekiyor(amerikan ruyasi) ve amerika'da ekstrem fakir veya zenginler varken. avrupa'da refah, gorece tabana yayilmis durumda ve minimum standartlar var.

sonucta ileri kapitalist ulkeler oyle ya da boyle ozgurler.

amerikan ruyasi yuzunden amerika ozgurlukler ulkesidir ve kendini boyle lanse etmektedir. e izledigimiz filmlerin buyuk kismi da buradan geldiginden propaganda gucleri yuksek.
  • idexo  (08.01.16 16:06:28) 
çünkü stem gibi alanlarda çalışarak belli bir gelir ve yaşam kalitesine ulaşma şansın çok yüksek.

türkiye'de aynı çalışma ile aynı gelir ve kaliteye yaklaşmanız bile imkansız.

burada abd ile aynı seviyede çalışıp benzer kariyere sahip kişi gelişmemiş ülkede olduğu için milyor $'dan fazla gelir kaybı oluyor 30+ yıl çalışma sonunda.

özgürlük = para
  • christopher nolan  (08.01.16 17:24:34 ~ 17:25:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.