[]

çok yaramazzz

selamlar sizden bazı tavsiyeler rica ediyorum şu an 3. ayını doldurmuş bir köpeğim var cinsi jack russel tahmin edersinizki çok yaramazlar ama bu bildigin yürüyen felaket gecenin 4 lerinde uyanıp evde terör estiriyor enerjisinin hiç bittdigini görmedm hiç bi sözden lafdan anlamıyor egitmem sanki imkansz gibi geliyor gözümde önceden golden beslemişdim 1 haftada çişini hayırı oturu ögrettim bu hayırdan anlamıyor yada anlamak istemiyor defalarca yapmaması gereken bir şeyi kızarak söylememe ragmen resmen beni umursamıyor bile varmı verebileceginiz ufak ipucları nasıl egitebilirim en azından hayırı nasıl ögretebilirim bu şeytana durun resminide ekleyim hatta görün canavarı




 
ben de jack russell besledim hatta bundan once besledigim de goldendi :) o da cok hareketli ve kendi capinda yaramazdi ki jack russell besleyince anladim golden baya efendi hayvanmis akilli usluymus:))

isiniz cok zor. jack russell lar basina buyruktur, laf dinlemezler pek isine geleni ya da onun icin cok onemli olmayanlari dinler sizi avutur onun disinda mumkun degil. cok zekiler en zeki cinslerden biri yani sizi anlar hatta konusmaniza gerek yok bir yerden sonra bakisinizdan durusunuzdan anlar kesinlikle ama yapmaz.

jack russell larda sahip kavrami pek yok sahiplenme koruma itaat cok dusuk seviyelerde. ozgur ruhlu bir kopek. onunla en fazla arkadasi gibi takilabilirsiniz ciddiyim onun karakter ozelliklerini kabullenirseniz guzel bir arkadaslik olur :) yoksa diger kopekler gibi bir iliskiniz olacagini dusunmeyin. cok inatcidirlar bu arada yazmadim heralde.

ben otur, bekle(bu cinste baya zor yerlerinde durduklari tek an yok :),zipla, cak(high five:), git getir, odadan disari cik ve hayiri ogrettim. dedigim gibi asiri zeki hayvan 3-4 tekrarla bile ogreniyor gorenler sasiriyordu. ama egitimi sabir istiyor, bir de motive olmasi lazim jack russell istemezse ona hic bir sey yaptiramazsiniz anahtar cumle bu :)

benimki yavruyken hayira daha duyarliydi yine yapardi ama cekine cekine yapardi ya da zamanla birakirdi o aliskanligini, bazisini da birakmazdi:) yalniz ergenlige girdiginde daha da asi oldu sizinki daha yavruyken baya basina buyruk cikmis ilerisini de hesaba katin. bu kopek 2 yaslarinda belki biraz durgunlasir ve daha laf dinler hale gelir yani komutu 4-5 kez tekrarlatmayabilir otur otur diye :)

ama ozet olarak hic bir zaman diger kopekler gibi itaat etmez. asiri ozenli profesyonel egitimle ancak olur profesyonelleri bile zorlayan bir kopek. hayiri ogretirken kizdiginizi belli edin ama korkutmak hic bir ise yaramaz sadece hayir diyip belli edin hosunuza gitmedigini sonrasinda da trip atin :) ilgilenmeyin tavir alin soguk davranin emin olun dakikasinda anlar. egitimin daha basarili olmasi icin sevdigi bir odul yemegi kullanin ve sabirli olun o sikilirsa birakin. bir de asgari gunde 2 saat yurumesi lazim ya da 1 saat kosmali aktif olmali vs. enerjisi ancak normal duzeye gelir ve dikkati daha az daginik olur.

bu kadar uzun yazmamin sebebi baska kopeklere hic benzemez. kendi karakteri vardir sahip kavrami yoktur uzucu ama ilgilenen birinin pesine takilir gider sizi de aramaz ilgi gordugu surece. ergenligi daha da zor olacak ileride belki durgunlasma biraz daha itaat etme ihtimali var. bunlari kaldiramayacaksaniz yol yakinken yollarinizi ayirin ciddiyim ileride daha cok uzulursunuz.
  • gomugomunoo  (08.01.16 13:00:44) 
hayırdan genç olduğu için anlamıyor olabilir. biraz olgunlaştıkça, karakteri oturdukça hayıra yönelir diye tahmin ediyorum.

teşekkürler.
  • hebirisi  (10.01.16 00:36:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.