[]

doğalgaz, su ve elektrik aboneliği açtırmak?

ankara'da yeni bir eve taşınıyoruz kiracı olarak, su, doğalgaz ve elektrik kapalı şu an. yeni abonelik açtırmak için ne kadar ücret ödememiz ve nereye başvurmamız gerekiyor?

ilçe çankaya.

teşekkürler şimdiden.

 
bu işleri daha 2-3 hafta önce yaptırmış biri olarak amme hizmeti yapıp bir yol haritası çıkarayım.

1- Sabahın köründe Başkent Gaz'a gidiyorsun en uzun sıra olan yer orası oluyor genelde. O yüzden gündüz gözüyle halletmekte fayda var. Senden önceki kişiye ait fatura bulabilirsen süper ötesi oluyor. Fatura yoksada kiracıya ulaşıp abone nosunu sorarsan da olur. Yoksa çok az bir uğraşısı var. Yeri demirtepe metrosuna çok yakın. çıkışta bir büfe var sorunca gösterir sana
2-Başkent Gaz sabır demek, Başkent Gaz azim demek. Bana 2.5 saatte sıra geldi. O yüzden pes etmek yok. Yanında kira kontratı fotokopisi ve kimlik fotokopisi olsun. Hatta sen onlardan 4-5 tane çektir çoğu yerde gerekiyor.
3-Geldik en fantezili yere. 440 kayme nakit trink tele cinsinden güvence bedeli bayılıyorsun kuruma haberin olsun. işlem bitince sana mesaj geliyor gaz için ne zaman gelecekleri yazar o mesajda. O tarihte kesin evde biri olsun.
4-Gelelim su işine. 70 küsür lira güvencesi var buranında. Burada gaza ek olarak DASK istiyorlar o yüzden taşındığın eve güncel DASK poliçe fotokopin yanında olsun. Kotra-kimlik fotokopisi ve önceki kiracıya ait abone no burada da geçerli.
5-Su için farklı yerlerde abonelik yaptırabiliyorsun. Benim işler biraz sıkıntılıydı ilk seferde halledemedim (bknz önceki abonelik kapamak için son sayaç numaranı okuda gel diyorlar) o yüzden iki farklı aski abone merkezine gittim. Tavsiyem mamak kültür merkezinin altında olan abone merkezine gitmen bir allahın kulu yoktu. Kendisi ankarayın son durağı olan dikimevi istasyonuna yürüme 5 dakika uzaklıkta olan mamak kültür merkezinin altında bir yerde. işlerin hızlı görülür ulaşımı kolay. Diğer merkezler için askinin sitesinde kılavuz var ama sen gel beni dinle derim.
6-Geldik elektriğe. EnerjiSa bu konuda gayet iyi. 2 sene önce gittiğimde de sıra beklemedim bu sefer gittiğimde de. Hatta bu sefer gittiğimde online randevu diye bişi çıkarmışlar ondan aldımda gittim. sıra no aldığım gibi numaramı yaktılar. Eski abone olduğumdan online işlemlerden aldım yeni abone olacaklara da numara veriyorlar mı bilemedim nerden veriyorlar konusunu. Bir kurcala.
7-Enerjisa için en uygun saat 4-5 arası. 2 sene önce de o saatte gittim bu senede o saatte gittim pek sıra yoktu. Hızlı hızlı bitiyor işin. Yeri sıhhıye metrosuna çok yakın bir yer olan hanımeli sokakta.
8-Enerjisa için gereken belgelerde yine kontrat-kimlik-dask fotokopileri. Varsa eski abone numarası-fatura veya TC si (bunlardan biri işlemini inanılmaz kolaylaştırıyor o yüzden darla eski kiracıyı bulsun faturalarını öyle git)
9-Güvence bedeli 90 küsür lira.
10-İnternet bağlatacak isen tavsiyem kablo tv/uydunettir. Apartmanında hizmet var mıyı sitesinden kontrol edebilirsin. Abone merkezlerinden biri kolej metro çıkışına inanılmaz yakın. tavsiyem orada yaptırman. burada güvence bedeli olayı yok.

Durumu olmayıp okuyamayanlar not almak isteyenler için özet
1-Gaz-> Demirtepe Metrosundan gidilecek (sıhhıyeden de yakın) -> 440 lira -> Kontrat - Kimlik Fotokopisi - Eski abonenin numarası
2-Su->Mamak Kültür Merkezi Abone Merkezi->70 küsür lira -> Dask-Kontrat-Kimlik fotokopisi-Eski abonenin numarası
3-Elektrik->Sıhhıye Hanımeli Sokak -> 90 Küsür lira -> Dask-Kontrat-Kimlik-Eski abonenin numarası veya Tc si
4-İnternet->Kolej metro çıkışı -> güvence belge falan yok adrese hizmet var mı kontrol et yeter
Genel toplam: 600 (+- 50) lira
Genel evraklar: Dask-Kontrat-Kimlik fotokopisi ve eski aboneye ait abone numaraları


başka sorular için beklemedeyim, şimdiden hayırlı uğurlu olsun.
  • ManikD  (08.01.16 02:06:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.