[]

Ev satma olayları

Merhaba,

Mayıs ayından beri bir ev satmaya çalışıyoruz, bir de buradaki fikirleri alayım dedim. Doğrudan sahibinden denedik, Turyap'ı denedik, şimdi gene sahibinden deniyoruz da, ben acaba bir de "kurumsal olmayan sokak emlakçılarına" mı başvursak diyorum? Yani Remax, Turyap gibi emlak zincirlerine değil de, isimsiz, bireysel emlakçılara. Onlar daha mı cevval olurlar?

Tecrübeleri duymak isterim. Teşekkürler.

 
Talip çıkıyor da fiyatta mı anlaşamıyorsunuz?
Talip yoksa farklı emlakçılara yönelmek doğrusu.
Aksi takdirde fiyatınız doğru olmayabilir.
  • cakabo  (07.01.16 22:49:41) 
Bir ust yoruma katiliyorum. Ayrica sokakta buldugun emlakcilar da hemen hemen hepsi birbirini taniyor ve is yapiyor. Yani atiyorum sen muhitindeki a emlakciya ilan verdin en az uc emlakci o daireyi kendindeymis gibi tanitir. A emlakcisindan komisyon alir. Satamamakta sebep ne o daha onemli tabi. Ama benim dedigim de su; emlakci zinciri ya da sokak emlakcisi ikisi de uc asagi bes yukari ayni sekilde calisiyor.


  • allah yazdiysa bozsun  (07.01.16 23:05:32) 
büyük ihtimalle fiyat yanlıştır. yoksa sahibinden almak daha çok tercih edilir. fiyat şu gelen teklifler şunlar diye örnek verirsen daha iyi yorum yaparız.

bir de ev ilanını paylaşsana. belki alıcıyı rahatsız eden bir şey vardır.

ben genelde kiraya verirken sahibinden veriyorum. bir sürü emlakçı arıyor. ben de siz ilan verebilirsiniz ama tek emlakçıyla çalışmıyorum diyorum. böylece kiraya verme şansı daha da artıyor. sadece telefon biraz daha fazla çalıyor.
  • merhum  (08.01.16 07:36:10 ~ 07:38:25) 
her emlakçıya verin ne olacak ki. devir işlemleri sırasında temkinli olduktan sonra kimin müşteri bulduğu fark etmez.


  • alaimisema  (08.01.16 08:32:13) 
Aslında fiyat yanlış gibi gelmiyor bize, evin durumu göz önüne alındığında... Fakat bir araştırmayla etraftaki evlerle 10 ila 40 bin arasında fark var aramızda, yine de dediğim gibi, Ankara GOP burası ve burada evler genelde eski. Eski evleri düşününce ev bakımlı, apartman dahil su boruları ve elektrik tesisatı henüz yenilendi, sorun yaratma potansiyeli az yani gibi avantajları var, fakat insanlar bunları pek göz önüne almıyorlar sanırım. Emlakçı çok arıyor, müşteriler daha çok sokaktan gelip geçerken görürlerse afişten arıyorlar. İlandan müşteri aramama sebebi yine fiyat dediğiniz gibi muhtemelen. Ben bunları bir konuşayım bakalım.


  • bi mekan  (08.01.16 10:31:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.