[]

tartışma kültüründen yoksun olmak

Herhangi bir tartışmada, taraflardan biri güzelce derdini açıkladığı halde karşı tarafın, konuyla ilgili hiçbir fikir belirtmeksizin, hakkında neredeyse hiçbir şey bilmediği tartışmacının kişiliğine saldırmasını ne ile açıklayabiliriz? Belki biraz cehalet, belki biraz anlamaya çalışmama ama en çok da kendi fikrine, doğrusuna güvenmeme benim için. Savunacak birşeyleri olmadığı için mecburen hücum durumu.




 
Ozeti budur. Sebebini bilemiyorum.

i.imgur.com
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (07.01.16 22:34:59) 
Çirkef olduğu çevreden böyle gördüğü bunun üstün gelmek olduğuna inandığı için. Varoş kültürü, aşağı sınıf insan davranışı, ilkellik


  • i ve been mistreated  (07.01.16 22:50:11) 
Temel savunma mekanizması, konuda bilgi sahibi olamamak ortaya çıkış sebebi ama bunun ortaya çıkma sıklığı ve de çıktığında sesin yükselmesi, karşıyı konuşturmama ve de şiddete yönelme hep cehalet işte.

Bir de şu var, insanların da hakkını çok yememek lazım. Koşulsuz itaat etme kültürü ile büyüyoruz. Okula gittiğinde yazılı kağıdında notun düşük geldiğinde kontrol etmek istediğinde "fazla not verdiysem kırarım ama" diye şerefsizler ile başlayan bir süreçte eğitim ve öğretim hayatımız boyunca soru sormamak ve anlatılanı deftere yazmak üzere tahsili tamamlıyoruz. Bizde "anlamadığınız yer varsa tekrar edeyim" vardır genelde çünkü. Çok az öğretmen "anlamadığın yer varsa açıklayayım" der ve uygular.

Bitti mi? Bitmedi. Ailede, sokakta, evde hep "büyükler haklıdır" şeklinde ilkel bir bakış açısı var. Büyükler her zaman haklı değil. Bilgi kümülatif olarak gelir ama bilgiyi aktaran kitaplar ve internete erişim varken hala bilgi=tecrübe sığlığında olduğumuz için evde ve büyüklerimizin yanında diğer yerlerde de tartışamadan, tartışma kültürü edinemeden gerek şiddet ile gerek ceza sistemi ile sindirilip koşulsuz itaate koşullandırılıyoruz.

Hal böyle iken insanlar sesi en çok çıkanı, en doğru kabul etme şeklindeki mağara adamı kafa yapısından kurtulamıyor. Hala fiziksel güç ve onun türevleri olan, bağırma, sindirme, bel altı vurma gibi şeyleri modern çağ tartışma şekli olan sözlü düelloya üstün görüyor haliyle.


Bu arada şöyle çok güzel bir "saldırı ve söz sanatları entrysi" var yeri gelmişken paylaşayım: eksisozluk.com
  • nawar  (07.01.16 23:05:23) 
(bkz: ad hominem)


  • baal  (07.01.16 23:41:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.