[]

peru cumhurbaskani

bu perunun cumhurbaskani neden baskanlik sisteminde israr ediyor? yani su an gelebilecegi en yuksek yerde degil mi? bir cikar kavgasi mi bu, ya da baskanlik sistemi cok iyi de bize mi duzgun anlatilmadi? yorumlari alayim. perudan bahsediyorum baska ulke akliniza gelmesin :/




 
Diyelim ki Peru'da elde edebileceğin tüm zenginlik, halkın sevgisi... elde ettin. Ama nasıl ölümsüzleşeceksin? Peru'da devlet kuran herkes tarih kitaplarına adını yazdırır, neden o da olmasın.

Üstelik bir kişinin elde edebileceklerinin sınırı yok. Hitler'i düşün, Almanya'nın lideri geç Peru'yu. Bir düşüncesi var, kendi gibi olmayanı yok etmek!
  • Traveller  (07.01.16 19:56:39) 
(bkz: perudan adam cikmaz) onun icin olabilir


  • lauma  (07.01.16 20:00:25) 
Peru'da başkanlık sistemi var :/

Başkanlık sistemi bütün yürütme gücünün tek elde toplanması anlamına geliyor. Eğer parti içi disiplinin esas kabul edildiği bir ülkede toplanırsa yasama+yürütme tek elde toplanır. Eğer yargı mensuplarının hakları, seçimi ve gelecekleri de halihazırda yürütme organı tarafından kontrol ediliyorsa yasama+yürütme+yargı tek elde toplanır.

Bakanların meclise karşı sorumluluğu, koalisyon ihtimali vb. gibi kurumlar; partilerin sect halini aldığı ülkelerde demokrasi adına önemli dayanaklardır. Hatta bir ülkedeki tekele karşı son dayanak noktalarındandır. Fazla açmadım konuyu; stk'ları, medyası, bağımsız üst kurulları, yasama-yürütme arasında görev paylaşımı vb. bir sürü teknik noktası var.

Felsefi olarak ayrım; cumhuriyet vs. devlet tartışmalarında yatıyor. Türkiye bir cumhuriyetten ziyade bir devlet. Yani legal olarak başkanlı sistemi gözükmese de, türkiye tarihinin önemli bir kısmında sadece 'başkanlar' vardı. Başkanlığı 'hak ediyor' ama hiç işine yaramaz.
  • protector  (07.01.16 20:02:10 ~ 20:05:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.