[]

Lise mezunu olanlar

Ne iş yapıyorsunuz?
Ne kadar kazanıyorsunuz?
İş şartlarınız ağır mı?
Hayat standartlarınızdan memnun musunuz?

Üniversiteyi terk etmek isteyen biri soruyor?

 
sen üniversiteyi terk ettiğinde lise mezunu değil, üniversite terk olacaksın.
ilk okul mezunu kaportacılar ve tır şoförleri çok iyi paralar kazanabiliyorlar. bu bir örnek.
iş şartlarını hayal et.
  • karlmarx  (07.01.16 19:47:20) 
bu işte değişken çok. liseden ziyade insanın bildiği sanat önemli. meslek lisesi ve düz lise mezunu farklıdır. hiç bir iş bilmeyen, sadece lise mezunu olan birinin girebileceği işler kısıtlı. call centerlar olabilir diksiyonu düzgünse, tezgahtarlık olabilir veya. kurumsal firmalar ve kamu artık lise mezununu çok nadir istihdam ediyor. üniversiteyi terk etmek çok akıllıca olur mu emin değilim.


  • victum  (07.01.16 19:52:38) 
meslek liseliyim. 17 yaşımda staja girdim. 1 yıl çalıştım. aynı yerde işe başladım. 19um 5 aydır çalışıyorum. 1400-1500 +multinet(230)+ego kartı(120) alıyorum. scadacıyım. uzaktan veri topluyoruz. iş şartları ağır değil hep bilgisayar başındayım kırk yılda bir sıkıntı çıkıyor. hayatımdan memnunum. bilgisayar kurdu biriyim bunun sayesinde bu işim var. üniversiteyi terk etmek isteyen arkadaş yeteneklerini keşfetmeli. herkesin bi yeteneği oluyor. hedefi yüksek tutmalı. illa çalışmak istiyorsa aynı zamanda uzaktan okumalı mesela. gidip memur olmamalı. hayatı boyunca 2 bin lira kazanmamalı. özel sektörde yükselmeli. eyyorlamam bu kadar.


  • freetakilir  (07.01.16 20:10:27) 
Aslinda tamamen seninle ilgili bi olay. Ticarete atilip cok deli para kazananlar var ama stresi cok ve riski fazla. Yabanci dili iyi olanlardan turizmde calisip iyi paralar kazananlar var. Daha kurumsal olarak, orta halli magazalarda tezgahtar olarak baslayip acikogretimden isletme okuyup magaza muduru olanlar var.

Bu bahsettiklerim +30 yasinda insanlar. Onlarin doneminde universite okumakla su anda okumak bir degil. Diplomasiz da olur tabi ama diplomali daha iyi olur.
  • turuncu sufle  (07.01.16 20:12:03) 
Terk etmesin terk etmek isteyen kişi. İyi para da kazanılabilir, sefil de olunabilir. Ama üniversite terk olmanın eksikliği her daim kendini gösteriyor. Açık öğretim bile olsa bi diploma şart. Gençken bunu kabullenmek zor ama öyle.


  • gezgin rocker  (07.01.16 21:09:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.