[]

Emlakçılık ne kadar vasıfsız olup o kadar para kazanılan bir iştir neden?

Sözüm meclisten dışarı arkadaşlar öncelikle. İşini gayet iyi yapan büyük firmalar var. Ama onlar dışında herkes emlakçı olabiliyor. Git ticaret odasına ver 1-2bintl,birde seminere git sonrası ohh gelsin %3 komisyonlar.

Benim anlamadığım nasıl bir anda o kadar kişi bu mahalle emlakçılarına ilan veriyor. Adam yeni açılmış bi bakıyosun 20tane kağıt asılı satılık kiralık diye. Çevresi olan adamlar mı bunlar nasıl bu kadar ilan alabiliyorlar kısa zamanda.

Ve de neden oranları bu kadar yüksektir. Ne yapıyonuz arkadaş siz 200bintl lik evden 6bintl komisyon alacak? Devlet niye böyle bir oran koymuş zengin mi edecek bütün emlakçıları amacı bu mu?

 
Haklısnız. Zaten ne kadar mafya veya pislik adam varsa galerici, emlakçı, kuyumcu, otoparkçı veya internet kafeci oluyor.


  • faraton  (07.01.16 13:22:59 ~ 13:23:27) 
iyi kazananları yavaş ve şerefsiz oluyor. dürüstleri de var ama onlar pek kazanamıyor.

kirada indirim yaptır, indirim miktarının 2 katını sana vereyim de hemen indirirler.
  • Cruyff  (07.01.16 13:33:53) 
Teknik olarak o kadar çok sayılmaz. Bir kıyafet mağazası da kıyafet üretmiyor. Başkasından toptan alıp, üzerine %30 kâr koyarak mağazasına gelenlere satıyor. Yani orda burda müşteri peşinde bile koşmuyor, müşteri ayağına geliyor. Mağazacının sermaye harcaması gerektiği ve yüzbinlerce liralık satış yapamadığı için kâr oranı daha yüksek. Böyle bakınca emlakçının aldığı %3 o kadar da çok sayılmaz.

Ama pratikte %90'ı şerefsiz olduğu için çok geliyor herkese (bana da) tabii.

20 tane kağıt olması da mesele değil. Çünkü evini satacak/kiralayacak adam uğraşmak istemiyor tek tek taliplerle. Birden çok emlakçıya da ilan verebilir. Neticede hangi satarsa komisyonu ona ödeyecek, elinden para çıkmıyor ekstra bir emlakçıya ilan verdi diye.
  • long live rock n roll  (07.01.16 13:39:20) 
çünkü salak olduğumuz için, gerçekten. eskiden olsa anlarım, internet yok ve sokak sokak gezmek zorundasın ev bulmak için. şimdi internette binlerce ilan var istanbul'un herhangi bir ilçesinde, en kral butik emlakçıda 100'ü bulmaz.

aptalız, kafamız basmıyor. o adam orada diye gidip ondan almak zorunda hissediyoruz kendimizi.
  • dahili meddah  (07.01.16 13:44:20) 
Şahsen benim düşünceme göre bende emlakçıya ilan vermem. İnternetten sahibinden olan ilanlara bakarım ve bende ilan vereceksem kendim fotolarını çeker koyarım. Arayan kişilere de haftanın belli günü randevu veririm. Evin başında gösteririm.


  • seindfeld  (07.01.16 13:49:52) 
varoluşlarının sebebi ev sahibinin "ben uğraşmak istemiyorum kiracıyı alıcıyı sen sikiyo musun napıyosun hallet ver işte evi" yaklaşımı.


  • yuto  (07.01.16 14:24:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.