[]

Güney Afrika ve Tecavüz

Bugün şu haberi okudum.


m.radikal.com.tr

Kadın Amerikalı bir aktivist. Tecavüze karşı kampanyalar düzenliyor. Bu amaçla Güney Afrika'ya gidiyor. Orada bir adamla yakınlaşıyor ama seks yapma düşüncesi olmadan kurulan bir yakınlaşma. Sonrasında adam bunu duş yapmaya davet ediyor. 2 gündür duş yapadığı için kabul ediyor. Adamın yanında soyununca tecavüze uğruyor.

Türkçe açıklamadan anladığım kadarıyla olay bu şekilde gerçekleşmiş.

Sizce de kadın fazla cesaretli davranmamış mı? Bildiğim kadarıyla Güney Afrika suç oranı yüksek bir yer. Daha ehemmiyetli davranması gerekmez miydi?

 
djsakf sarhoşken öpüştüğün adamla birlikte banyoya girmek? gerizekalı mı bu kadın? ne olursa olsun karşıdakinin tecavüz hakkı yok ama yani sen elin adamıyla çıplak bir şekilde banyoya giriyorsun, sonra da ağlıyorsun? bu neyin kafası ya?

ayrıca sen adamla banyoya girecek kadar ileri gitmişsen, bunun tecavüz olduğunu nereden bileceğiz? banyo yapıyorsun aq daha ne tür bir yakınlaşma olabilir?
  • der meister  (07.01.16 12:53:26 ~ 12:54:28) 
cebinden cüzdanını çaldıran birine salak dersek hırsızı ve hırsızlığı meşru göstermiş olur muyuz?


  • kaledekiyalnizlik  (07.01.16 13:00:25) 
"arabasını geceleyin, suç oranın yüksek olduğu bir semtte kapısı,ışıkları açık anahtarı üzerinde, çalışır vaziyette bırakan adamın arabası çalındı"


  • dodi el ford  (07.01.16 13:09:14) 
durumda bir tuhaflık olduğu kesin. burada kimse tecavüzü aklamıyor zaten. bu tarz, başlık ve duyurular altına gelip de insanlar tecavüz heveslisiymiş gibi hemen saldırıya geçenleri de anlamıyorum.

denildiği gibi senaryo da olabilir, ortada fazla bir yakınlaşma olduğu belli, kendi rızasıyla da ilişkiye girmiş olabilir.
elbette tecavüzü hak etmiş demiyoruz, lafı bir yerlerinizden anlayıp çekmeyin başka yerlere.
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (07.01.16 13:10:49 ~ 13:12:52) 
@kaledekiyalnizlik, hayır; cüzdanını çaldıran kişinin salak olduğunu söylemiş oluruz. tıpkı bu kadının salak olduğu gibi.

yeni tanıştığın adamla birlikte banyo yapmak en fazla tecavüz kadar normal olabilir. kimsenin tecavüzü veya tecavüzcüyü savunduğu yok. kadın gerizekalı ya da yalan söylüyor.
  • der meister  (07.01.16 13:11:13) 
Kadın cesaretli değil, aptalca davranmış.

Cüzdan çalma örneği ile ilgili de "kaledekiyalnizlik"in örneği kesinlikle konuya uygun değil, "yeni dunya duzeni"nin örneği daha uygun örnek.

Bu arada tecavüz ile ilgili hafifletici sebep ya da haklı çıkarma amacı yok kimsenin, bunları söylerken. O hala şerefsizlik ve suç. Tıpkı yukarıdaki iki cüzdan örneğinin de suç olması gibi. Ha sigorta şirketi ikinci örnekteki durumda zararı karşılamaz tabii.
  • nawar  (07.01.16 13:15:56) 
Afedersin kadin gerizekali. Cebinden cuzdan caldirmaya kiyaslamaya calismayin kiyaslanmaz kesinlikle.
Evet kadin gerizekali.
Tecavuz lanet bir seydir ama bunun tecavuz oldugu bile tartisilir.

Beraber dusa girmek? Daha ne kadar ileri gidilebilir ki? Kusura bakmasin kimse, komplo ihtimalini bile dusunurum ben.

Cesaretli davranmis degil, aptalca davranmis. Sevişmek istemeyecegin biriyle dusa girilmez, boyle bir sey yok. Biriyle sevismeyi istrmiyorsan, dusa onunla birlikte girmemelisin. Ya da sevismek istemeyecegin bir adamin, soyunup kucagina falan da oturmazsin mesela degil mi:)

Boyle aktivistin boyle tecsvuze ugramasi da ironik. Dedigim gibi tecavüz lanet bir sey ama bu kadar aptallik tecsvuzden daha kotu.

Zaten isin icin de bir sey var, boyle bir seyin gercek oldugunu sanmiyorum.
  • stavro  (07.01.16 13:16:09) 
Aklıma şey geldi. Bi keresinde slovak bi kızla konuşuyoruz, konu da Barselona'da suç oranının çok yüksek olması, hırsızlığın çok yaygın olması falan. Kız laptopunu çaldırmış, nasıl oldu dedim, "havaalanında iki dakikalığına masaya bırakıp tuvalete gittim, döndüğümde yoktu" dedi. Kızın suratına karşı kahkahayı patlattım şaka yapıyor diye, meğer ciddiymiş djfkg. Bozuldu kız sonra.

Yani hiçbir şey hırsızlığı ya da tecavüzü aklamaz, hırsızın hiç mi suçu yokçular gelmesin şimdi ama biraz da akıllı olacaksın ya. Nasıl bir dünyada yaşadığımız belli.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (07.01.16 13:24:15) 
ya bir de günümüz aptallarında şöyle bir anlayış var: hiçbir önlem almayıp saldım çayıra yapmak istiyorlar. "e dikkat et sen de" deyince biz tecavüzü, suçu savunuyor oluyoruz.

şurası çok açık, suç her zaman vardı ve var olacak. bunu engelleyemezsin. mahkemeler, polisler, şunlar bunlar neden var? bunların önüne geçebilmek, caydırıcı olabilmek ve önlemler alabilmek için.

şimdi sen laptop'unu masada bırakıp gidersen, elin adamıyla duş almaya kalkarsan gerizekalısındır. bu kadar basit. bu durum hırsızlığı veya tecavüzü meşru göstermez ama senin aptal olduğunu net bir şekilde gösterir.

futbolcu'nun da dediği gibi, yaşadığımız dünya belli. hep böyleydi zaten. tamam tecavüz olmasın, onu kimse istemiyor ama sen de dikkat edeceksin ya. bu "mini etek giyen tecavüzü hak eder" düşünce yapısından tamamen farklı bir şey. şunu yaptı tahrik oldum, bunu yaptı tahrik oldum vs. bunlar kesinlikle mağduriyeti hafifletmez ama sen gidip adamın kucağına oturursan, herifle banyoya girersen o bambaşka bi olay olur.
  • der meister  (07.01.16 13:40:16) 
bence uydurma.

"dna delilleri kaybolmuş olabilir."

bu da kılıfı.
  • [silinmiş]  (07.01.16 14:08:36) 
uydurma.
tecavüz olaylarına dikkat çekmek için saçma bir yöntem seçmiş

  • dieselsingle2  (07.01.16 14:12:44) 
Kadın aktivizm Ajdar'ı.


  • arnold schwarzeneger  (07.01.16 14:25:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.